Oslabljeni Medveščak želi slavlje u Tivoliju

Autor: Boris Matijašević 12/22/2009 15:11

-.-Antonio Bronic/PIXSELL-.-Utakmicom protiv Olimpije u Ljubljani Medveščak će završiti mini turneju od tri uzastopna gostovanja. U prve dvije utakmice Medvjedi su pretrpjeli poraze (Vienna 1:7, Salzburg 2:3), pa bi pobjeda u Tivoliju bila jako važna.

Poznato je da su Medveščak i Olimpija susjedi na tablici, izravni suparnici za osmo mjesto, ono posljednje koje vodi u oigravanje. Medveščak ima tri boda više, ali u slučaju poraza od Olimpije prednost će se smanjiti na samo jedan bod.

Nažalost, zagrebački će oklopnici u Tivoliju biti znatno oslabljeni. Ozlijeđeni su kapetan Letang i Sandrock, s time da je potonji možda čak izgubljen do kraja sezone. Uz njih, neće biti ni Martina kojem je disciplinska komisija ‘odrezala’ još jednu utakmicu kazne zbog isključenja u Beču, tako da će trener Sator morati ‘iskemijati’ sastav za utakmicu, posebno obrambene parove.

Svejedno, iz Medveščaka poručuju da u Ljubljanu ne idu s istaknutom bijelom zastavom. Štoviše, najavljuju hrabru igru i naravno, pokušaj pobjede nad svojim starim rivalima. Nije nemoguće, što pokazuju i ovogodišnji rezultati ova dva suparnika. Medveščak je slavio dvaput (1:0 u Zagrebu i 3:2 u Ljubljani), dok su Zmajčeki jednom otišli iz Doma sportova kao pobjednici (4:1).

Medvjedi u Ljubljani neće biti bez podrške svojih navijača. Iz Zagreba sigurno kreće barem jedan autobus s navijačima. Utakmica Olimpije i Medveščaka počinje u 19,15