Održana obavezna edukacija pomoćnika u nastavi

Edukacija u okviru projekta Prsten potpore Zagrebačke županije

Jedna od ključnih osoba u nastavnom procesu pomoćnik je u nastavi. Naime, zadaća pomoćnika u nastavi je pružiti pomoć ovisno o individualnim potrebama pojedinog djeteta s teškoćama u razvoju ili s posebnim potrebama, s ciljem da im se omogući što uspješnija socijalizacija te da se postigne što viša razina njihovih obrazovnih postignuća te emocionalnog funkcioniranja. Obavezna edukacija izabranih pomoćnika u nastavi u okviru projekta Prsten potpore IV Zagrebačke županije održana je u četvrtak i u petak u Zagrebu.

Voditeljica projekta Prsten potpore, Ivančica Prugovečki, pojasnila je da su tijekom dvodnevne edukacije polaznici pripremljeni za početak rada u nastavi s djecom i učenicima s teškoćama u razvoju. Interesa za posao pomoćnika u nastavi ne nedostaje te je riječ o vrlo kvalitetnim polaznicima, istaknuo je profesor rehabilitator Darko Kobetić.

 

Polaznici edukacije objasnili su da su zadaće pomoćnika u nastavi brojne te izrazili zadovoljstvo ovakvim edukacijama s obzirom na velike koristi i znanja koja na njima steknu.
Nakon ove edukacije polaznici su spremni za novu školsku godinu, odnosno spremni su da djeci i učenicima s teškoćama omoguće jednak pristup obrazovanju i jednake šanse za postignuća u nastavi, a isto tako ne smije se zaboraviti i da će uvelike pomoći nastavnicima u njihovu svakodnevnom radu.