Održan sastanak Hrvatske mreže zdravih gradova

 

Predsjedništvo Hrvatske mreže zdravih gradova, udruge hrvatskih gradova i županija održalo je sastanak posvećen zdravlju u prostorima Zagrebačke županije.Funkcija Mreže je okupljanje gradova i županija i njihovo povezivanje u Mrežu radi bolje međusobne suradnje, lakše razmjene iskustava, spoznaja, ideja i aktivnosti te međusobne podrške i praktične pomoći. „Na pragu 2023. godine htjeli smo se osvrnuti na protekle tri godine i rada u covid okruženju te vidjeti na koji način možemo pomoći jedinicama lokalne i regionalne samouprave i u idućoj godini unaprijediti kvalitetu svoga rada“, rekla je prof. dr. sc. Selma Šogorić sa Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, ujedno i predsjednica Hrvatske mreže zdravih gradova.

„Želimo unaprijediti ne samo komunikaciju gradova i županija članove Mreže sa Mrežom, nego i njihovu međusobnu komunikaciju i komunikaciju prema njihovim građanima i njihovim institucijama“, izjavila je Šogorić.

U ime domaćina sastanka, okupljenima se uvodno obratila pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak. „Nadamo se nastavku sjajne suradnje, a naročito bismo se željeli posvetiti povezivanju područja zdravstva i socijalne skrbe, budući da se radi o dva usko povezana područja, te donošenju kvalitetnih planova i dokumenata koji će doprinijeti razvoju Zagrebačke županije“, rekla je Čuljak istaknuvši pritom da suradnja Zagrebačke županije i Hrvatske mreže zdravih gradova traje punih 18 godina.

  • ČLANAK JE NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM