Odobreno mirovanje mandata Martini Jović

Autor: Ena Ercegovac 11/25/2014 15:55

Martina Jović s koalicijske liste SDP-a, HNS-a, HSU-a i Zelenih, podnijela je zahtjev za mirovanjem mandata. Mandatno povjerenstvo tom je prilikom održalo 10. sjednicu te pritom i utvrdilo zamjenika zastupnice Jović koji će u razdoblju od najmanje šest mjeseci vršiti dužnost gradskog zastupnika. Martina Jović podnijela je zahtjev 21. studenog te joj od istog dana, mirovanje mandata i počinje.

Prema riječima predsjednika Mandatnog povjerenstva, Ante Plazonića, Jović je podnijela zahtjev iz osobnih razloga. Njen zamjenik u Gradskoj skupštini bit će Dominik Etlinger koji je imenovan s iste koalicijske liste. Budući da Mandatno povjerenstvo ne sudjeluje u određivanju zamjenika, zastupnike je zanimala ispravnost same procedure imenovanja.

– Člana predstavničkog tijela izabranog na kandidacijskog listi dviju ili više političkih stranaka zamjenjuje neizabrani kandidat s iste liste s koje je izabran i član kojem mandat prestaje. Dakle imamo situaciju u kojoj gospođa Jović stavlja svoj mandat u mirovanje, a temeljem koalicijskog sporazuma zamjenu za člana daje ista ta politička stranka – objasnio je Ante Plazonić.

Objašnjenje je priložio i HNS-ov Tomislav Stojak koji je naglasio da nema nikakvog određenog redoslijeda s kandidacijske liste pomoću kojeg se bira zamjenik, već se temeljem dogovora odlučuje o tom pitanju.

Na istoj je sjednici, svoj odlazak iz Mandatnog povjerenstva neformalno najavio i Ćazim Kardašević, koji bi trebao prijeći u Odbor za financije.