Odnosi politike i kulture na konferenciji u Mosoru

Autor: Maja Gujinović 11/11/2009 11:51

Exit Europe, međunarodna konferencija o europskim kulturnim politikama, koja će se održati od 12. do 15. studenoga u Društvenom centru Kino Mosor u Zvonimirovoj 63, ovog je utorka predstavljena novinarima.

S podnaslovom Nove geografije kulture, konferencija će ugostiti preko 120 sudionika iz susjednih zemalja i EU, koji će se baviti novim kulturnim praksama u zemljama bivše Jugoslavije i kritičkim sagledavanjem procesa proširenja EU iz perspektive nastajućih političkih i socijalnih geografija.

Predavanja, paneli, okrugli stolovi dio su bogatog programa kojeg su zajednos postavile organizacije Culture Action Europe, Clubture i Savez za Centar za nezavisnu kulturu i mlade.

Između ostalog, književnica Dubravka Ugrešić održati će veliko javno predavanje o odnosima političkog, apolitičkog i književnog. Sve informacije o konferencije mogu se naći na internet stranici exiteurope.net.

Otvaranje konferencije je četvrtak, 12. studenoga u 17 sati u Društvenom centru Kino Mosor, nakon čega slijedi panel pod temom “Pristupanje EU – što kultura ima s tim?”.