Novi zakon o gospodarenju otpadom u Gradu Samoboru

Donošenjem novog zakon o gospodarenju otpadom, osim Zagreba, svoju politiku promijenio je i grad Samobor koji je svoje pilot projekte pokrenuo već u travnju ove godine.

Ukupna investicija u novi sustav gospodarenja otpadom iznosi 4 milijuna kuna od kojih je dio novca došao iz fondova, a dio novca od Komunalca do.o.o Samobor. Po gradu će se rasporedit više vrsta spremnika od kojih će neki imati i otpadomjer.

Direktor Komunalca do.o.o Samobor Renato Raguž naglašava važnost povratnih informacija koje dobivaju od sugrađana te da su zbog njih uspješno proveli pilot projekt.

Također, zbog povratnih informacija uveli su i popuste za dio građana koji su prisiljeni raditi više otpada, primjerice, korisnici pelena za djecu i odrasle.

Ponosna gradonačelnica grada Samobora Petra Škrobot istaknula je ljubav stanovnika Samobora prema njihovom gradu te da se ona može osjetiti i među ostalim posjetiteljima grada.

Velika reforma je bila prijeko potrebna ne samo gospodarenju otpadom već i samom samoborskom Komunalcu.

Građani Samobora su već sada veoma savjesni po pitanju razvrstavanja otpada stoga se ne naziru potencijalni problemi s novim sustavom.