Nives: Simona, ne pričaj o zlostavljanju!

Autor: Bojana Križić 12/15/2009 14:25

Arenina kolumnistica, ekscesima sklona starleta Nives Drpić, koja je nedavno prenoćila u pritvoru na Vrapču jer je pijana policajca nazvala kretenom i naknadno od njemačkog tabloida Bild dobila 10 000 eura za intervju na tu temu, u ovotjednoj se kolumni odlučila biti socijalno angažirana.

Prozvala je, naime, hrvatsku javnost da na čudan način percipira zlostavljače.

– Ne osuđuju se zlostavljači, nego oni koji nisu mogli ili znali šutjeti o tome – priča Nives iz vlastita iskustva. Ona je u svojoj knjizi ‘Gola istina’ za isto optužila svoga oca, no zbog toga je dobila samo osude.

Vjerojatno iz istog razloga kao i novopečeni ‘celebrity’ iz radionice Red Carpeta, manekenka Ava Karabatić. Ni jedna ni druga nisu svoje zlostavljače prijavile nadležnim ustanovama već lokalnim tabloidima, pa je javnost to protumačila tek kao vapaj za pozornošću (ili plastičnim nosom).

No, bilo kako bilo, Nives je preporučila Simoni Gotovac, koja se u borbi za svoje staro prezime konstantno tuži na psihičko zlostavljanje od svog uskoro bivšeg muža, da šuti.

Ponekad se samo želiš izjadati nekome tko ti nije nužno obitelj ili prijatelj. Nekome tko neće suze liti nad tvojom životnom tragedijom. Nekome tko će te poslušati bez izraza sažaljenja i, uopće, bez emocija. Iz vlastitog iskustva savjetujem joj da ne upotrebljava riječ zlostavljanje, ni psihičko ni fizičko, ma koliko god se osjećala zlostavljanom – piše svestrana Nives, previdjevši da je Simonica odlučila sve svoje probleme podijeliti s javnošću pismenim putem, objavivši biografiju o svom 24-ogodišnjem životu pod nazivom “Anđeo”.

>> PROČITAJTE VIŠE O PROMOCIJI SIMONINE BIOGRAFIJE ‘ANĐEO’