Nered, smeće i gužve zbog nelegalnih štandova

Autor: Jelena Jakšić 7/10/2012 13:21

Autobusni terminal Črnomerec svakako je jedan od najprometnijih i najprohodnijih mjesta u Zagrebu. Veliki broj građana svakodnevno prolazi ovim terminalom, a upravo tu činjenicu mnogi pokušavaju iskoristiti i “naplatiti”.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-Konkretni terminal vrvi od štandova na kojima se može pronaći roba različite vrste, od odjeće i knjiga, do igračaka i voća. Svi ti štandovi, prema riječima prodavača, imaju dozvolu Komunalnog i prometnog redarstva te uredno plaćaju svoje obaveze.

– Sve što imam, imam legalno. Imam dozvolu komunalaca i plaćam uredno najam svog štanda – kazala nam je jedna od prodavačica na štandu.

No, veliki problem u zadnje vrijeme predstavljaju nelegalni prodavači koji svoju robu nude doslovno na samim tramvajskim stanicama te tako ljudima otežavaju kretanje i od terminala, prema riječima građana, stvaraju gradsko ruglo.

Građani su se također požalili kako je terminal pun smeća i nereda nakon odlaska prodavača sa štandova. Upravo zato, ljutiti građani pozivaju nadležne gradske službe da hitno riješe ovaj problem.

– Jedva izađem iz tramvaja od njihovih kartonskih štandova, nekada i zakasnim na bus jer mi treba vremena da se probijem na drugu stranu – požalila nam se građanka.

Zagrepčani nisu oduševljeni ilegalnom prodajom te upozoravaju kako je to sve roba sumnjiva podrijetla i kvalitete.

– Kada dođu komunalni redari ili policija svi oni se pokupe na obližnje parkiralište trgovačkog centra i nakon što ovi odu, ponovo se vraćaju i tako u krug – ispričao nam je jedan zagrebački umirovljenik.

Više o ovoj temi pogledajte večeras u emisiji Serbus na Jabuci TV u 18.40 sati.