Nemaju za vrtić, ali dobivaju internet caffe

Autor:: Elena Grassi 12/18/2009 8:49

U jeku peticije koju su ogorčeni stanovnici Kajzerice pokrenuli za gradnju dugo obećavanog vrtića, mjesna uprava odlučila je sagraditi – Društveni dom.

O ovom problemu obavijestili su nas sami građani koji su na rubu strpljenja za mjesnu vlast, no Jadranko Baturić, predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb- zapad, tvrdi da suosjeća s njima. Iako se gradnja vrtića planira već godinama, Društveni dom težak 2,9 milijuna kuna u planu je malih komunalnih akcija za ovu godinu.

– Vrtić koji bi kapacitetima zadovoljio potrebe Kajzerice košta najmanje 30 milijuna kuna. Mi za to nemamo novaca, a grad ga je unatoč našim nastojanjima izbacio iz rebalansa. Uz naš nastavak lobiranja on bi se trebao graditi iduće godine. Ako se to ne dogodi, građani će izaći na ulice, a ja ću izaći s njima- tvrdi Baturić i dodaje kako čeka da završi predsjednička kampanja pa da “udari po svima”.

Kvartu od 5000 stanovnika osim osnovne infrastrukture nedostaje sve ostalo

Dok njihova djeca moraju odlaziti u čak sedam različitih škola i vrtića u susjednim kvartovima, stanovnici ove brzorastuće četvrti s nevjericom promatraju gradnju novog objekta mjesne samouprave. Osim vrtića postoji niz objekata koji Kajzerici nedostaju. Pošte, osnovna škola i dobro opremljene trgovine samo su neki od njih.

– Pošta je ta koja odlučuje gdje ima ineteres za otvaranje poslovnice. Ako to odluči na Kajzerici, ja ću odmah osigurati prostor u sklopu novog Društvenog doma – obećava Baturić.

Umjesto stanovnicima neophodnih objekata, u 250 kvadrata Društvenog doma grade se kancelarije, internet caffe, čajna kuhinja, čitaonica, dvorana za skupove, pa čak i stan za domara.

>> Pročitajte kako su stanovnici Kajzerice pokrenuli peticiju za vrtić

>> Pročitajte kako je gradnja vrtića i škola na Kajzerici najavljena tek za proljeće