Najskuplji srpski film svih vremena u kinu Europa

'Sveti Georgije ubiva aždahu' prikazivati će se u kinu Europa od 11. siječnja 2010.

Autor:: Elena Grassi 1/7/2010 12:38

Siniša Bužan-.--.-Svečana premijera filma ‘Sveti Georgije ubiva aždahu’, redatelja Srđana Dragojevića, održat će se u kinu Europa u ponedjeljak, 11. siječnja s početkom u 20 sati.

Najskuplji srpski film svih vremena, čiji budžet iznosi oko pet milijuna eura, okupio je velika imena regionalne glumačke scene, pa su tako glavne uloge utjelovili Lazar Ristovski i Nataša Janjić, a film je izabran za srpskog kandidata za prestižnu nagradu Oscar.

Radnja filma odvija se u razoblju od 1912. do 1914. godine i prati događanja u malom srpskom selu na Savi, odmah uz Austro-Ugarsku granicu. U središtu pažnje filma je ljubavni trokut seoskog žandara Đorđa, njegove žene Katarine i mladog vojnog invalida Gavrila, koji je u ratu izgubio ruku.

Filmski spektakl sniman u tri države

Poznati redatelj, koji pod svojom palicom broji kultne filmove poput ‘Mi nismo andjeli’ i ‘Lepa sela lepo gore’, ovu ratnu dramu gotovo hollywoodske produkcije snimao je 90 dana unutar granica triju država: Srbije, BiH te Bugarske.

Filmski spektakl već je osvojio nagradu za najbolji umjetnički doprinos na Međunarodnom filmskom festivalu u Montrealu, a svi filmoljupci moći će ga već idući tjedan pogledati u večernjem programu kina Europa.