Najavljen prvi Zagreb Straight Pride

Prva hrvatska heteroseksualna povorka ponosa

Nakon što je u lipnju održana 21. Povorka ponosa LGBTIQ+ osoba u Zagrebu, ove će se godine u Zagrebu održati i prvi Zagreb Straight Pride, odnosno prva hrvatska heteroseksualna parada ponosa. Organizator ove inicijative je Udruga Hrvatska Mati, a cilj im je, kako kažu, prenijeti djeci osjećaj za seksualnost kakav je zapisan u naravi svakog čovjeka. Heteroseksualna povorka ponosa održat će se 8. listopada s početkom u 12 sati na Trgu Josipa Jelačića.

Jedan od suorganizatora, Alin Kavur, ustvrdio je da je rodna ideologija ušla u Hrvatsku još s ratifikacijom tzv. Istanbulske konvencije te je počela zauzimati odgojno-obrazovni sustav.

Svaki moralni odgoj koji nije utemeljen na znanstvenim činjenicama ne smije se nametati u odgojno-obrazovnim ustanovama, odnosno smije se predstavljati djeci isključivo uz suglasnost roditelja, kao što je i slučaj s religijskim odgojem, kazali su organizatori. Organizatori predlažu konkretne izmjene zakona kako bi se njihova inicijativa provodila u praksi. Ljiljana Dragić, suorganizatorica inicijative, između ostalog utvrdila je je da očekuju da će se njihovi zahtjevi ispuniti već nakon prve parade, ali upozorava da će u slučaju neispunjenja uvjeta nastaviti s aktivnostima dok god bude za to potrebe.

Inicijativi se priključio i poduzetnik Željko Tokić koji se protivi, kako kaže, tome da glasna manjina nameće svoje stavove većini.

Organizatori prve heteroseksualne parade ponosa naglasili su i da njihova inicijativa nije usmjerena ni protiv koga, već je cilj zaštiti djecu od nametanja rodne ideologije. Također su ustvrdili i da je propaganda transrodnih i homoseksualnih zajednica vrlo snažna, te je ključno da se obrani zadnji korak u borbi za opstanak čovječanstva, priopćili su organizatori.