Najavljen osmi Cro Race

Osmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race, koje će biti održano od 26. rujna do 1. listopada, predstavljeno je na današnjoj konferenciji za medije. Riječ je o utrci od iznimne važnosti za hrvatsku turističku ponudu, jer se televizijska slika prenosi u više od sto pedeset zemalja svijeta…

– Upravo ova utrka će dovesti, ako se ne varam, pet profestionalnih timova na ovu utrku. Da ne govorimo o vidljivosti preko direktnog TV prijenosa Hrvatske radiotelevizije u cijeli svijet. Održivost i nova strategija hrvatskog turizma upravo se bazira na ovakvim projektima. Ove godine u javnom pozivu top događanja od 39 naših partnera 22 ima predznak sport. Sasvim sigurno, broj jedan je Cro race, rekao je Dubravko Šimenc, specijalist koordinator Odjela za strateške marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice.

Utrka se održava pod pokroviteljstvo Vlade RH, koja po prvi puta i novčano pomaže cijeli projekt

– Iznos je hvalevrijedan, jer oni to i zaslužuju. Cro race je utrka koja spaja nespojivo, kontinent i obalu. Kroz ove etape, koje su nikad izazovnije, nikad ljepše, uključena su i dva otoka, u Novalji je start jedne etape. Kad kažem spajamo nespojivo, spajamo i kroz kids race, onaj virtualni i realni svijet, uključuje se sve veći broj djece u sportska natjecanja. Zasluženo su uvršteni kao partneri u ministartvu turizma i sporta i kamo sreće da bude još atrkatkivnije, iako je ove godine ljestiva postavljena jako visoko, rekao je Josip Pavić, posebni savjetnik ministrice za sport.

Grad Zagreb je pokrovitelj bijele majice, koju dobiva pobjednik utrke do 23 godine…

– S oduševljenem čekamo još jedno izdanje utrke Cro race, kao što ste sami rekli, najbolja razglednica Hrvatske u svijetu kroz veliku sportsku manifestaciju. Čestitke organizatoru, Vladi i cijelom timu što priprema i organizira ovakvu utrku na najvišoj razini. Posebne čestitke na uključivanju velikog broja djece u utrku simulatorima na biciklima, vjerujemo da će se to proširiti, ta kompetitivnost i ukljičivanje sve većeg broja djece u svim gradova, i na kraju finale i dodjela nagrada u Gradu Zagrebu, rekao je Milan Pavelić, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba.

CRO Race startao je 2015. godine, a ideja o organizaciji takve vrste događanja bila je vođena entuzijazmom, ljubavlju prema biciklizmu i vjerom da Hrvatska zaslužuje imati jednu takvu međunarodnu sportsku manifestaciju.

– Pred nama je osmo izdanje, osam godina zvuči puno, no proletjelo je, samljela nas je, idu jedna za drugom, ovu završavamo, već krećemo pripremati, već nam nova kuca na vrata, recitirati nove stvari, ali nikada nije na odmet ponoviti par podataka. Cro race je u proteklom izdanju postigao nevjerojatne medijske rezultate u smislu medijskog dosega i to je upravo poanta zašto mi svi sjedimo ovdje, jer mi smo uvijek gledali, kroz vrhunski sportski događaj, kao dodanu vrijednost, napraviti izuzetnu promociju RH, njezinih pojedinačnih destinacija i njenih komercijalnih prava, rekao je Vladimir Miholjević, direktor utrke.

Ovogodišnja biciklistička utrka CRO Race ponudit će mnoga uzbuđenja, a jedno je od njih zasigurno i četvrto izdanje virtualne utrke za djecu, Kids CRO Race koja se organizira s ciljem poticanja što više djece na rekreaciju i sport