Nabujala Sava prelila se sve do Bundeka

Autor:: N.I. 12/24/2009 21:30

-.-Goran Jakus/PIXSELL-.-Naglo i nezapamćeno zatopljenje u metropoli, kada se temperatura u samo 24 sata s -16 popela na +14 stupnjeva, podiglo je razinu Save do izlijevanja iz korita. Putnici koji su danas iz Novog Zagreba krenuli u starije dijelove grada u božićni šoping mogli su vidjeti da je razina Save dosegla takvu razinu koja je zaprijetila izlijevanjem u park Bundek.

– Vozio sam se u centar da frendovima konačno skuham pravi bakalar i prvi put primijetih Savu koja za mene kao i da ranije i nije postojala. Uplašio sam se njezine nabujalosti – rekao je Martin Radić, student iz Podstrane kraj Splita.

Nabujalu Savu – kamenih pogleda –  komentirali su i putnici autobusne linije iz Dugava na putu prema Glavnom kolodvoru. Netko je zgodno primijetio da na Savskom nasipu nema uobičajenih trkača-rekreativaca.

– Ne bi bilo dobro da se netko utopi na Badnjak – cinično je komentirala putnica koja je željela ostati anonimna. Vodostaj će se ovih dana ipak smilovati, doznajemo, te iz ove vremenske nepogode neće biti neke veće štete.