‘Mravi’ u sjajnoj utakmici nadjačali Partizan

Autor: Boris Matijašević 11/21/2009 23:18

Sjajnu košarkašku predstavu vidjelo je dvije i pol tisuće ljudi okupljenih u dvorani u Trnskom. Zagreb je sa 85:83 (41:44) pobijedio Partizan u utakmici 9. kola NLB lige. U redovima pobjednika najbolji su bili Ante Tomić (24 koša i 11 skokova), Damir Mulaomerović (24) i Kruno Simon (20). U vrlo napetoj utakmici momčadi su se smjenjivale u vodstvu, a na samom završetku ‘mravi’ su imali više živaca.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU UTAKMICE

– Uvijek je velika stvar pobijediti Partizan. Prije utakmice sam najmanje vremena potrošio na motivaciju mojih igrača kojima od srca čestitam na hrabro odigranoj utakmici. Posebno me raduje što smo ovoga puta imali kontrolu skoka, detalj zbog kojeg smo izgubili u Širokom Brijegu. Nemamo puno vremena za slavlje, jer nas već u srijedu čeka utakmica Eurochallengea u Kijevu – izjavio je po završetku utakmice trener domaćih Denis Bajramović.

Trener Partizana Duško Vujošević komplimentirao je svome kolegi i pobjedničkoj momčadi:

– Zagreb je iz godine u godinu sve bolji, sve jači, riječ je o ozbiljnome klubu. Nikome više nije lako pobijediti Zagreb, posebno na njegovu parketu. Što se moje momčadi tiče, kad se rezultat lomio nismo bili dovoljno koncentrirani, Zagreb je bio bolji i zasluženo je pobijedio.

Utakmica Zagreb i Partizana odigrana je u izrazito korektnoj atmosferi, kako na terenu, tako i na tribinama, što su spomenuli svi akteri utakmice. Nakon devet odigranih kola Zagreb s omjerom 7-2 dijeli drugo mjesto s Olimpijom.