MILAN BANDIĆ: Nacionalni stadion može biti jedino u Zagrebu

Još uvijek na krilima uspjeha nogometne reprezentacije, ne prestaje priča oko gradnje nacionalnog stadiona. Aktualni sat Gradske skupštine Grada Zagreba započeo je upravo u tom duhu.

– Ja osobno mislim da izgradnja nacionalnog stadiona nije moguća bez izmjena Zakona o sportu i Zakona o financiranju u sportu, a to nije razina Gradske skupštine Grada Zagreba. Tu ćemo vjerojatno trebati malo duže čekati – naveo je gradski zastupnik Ivan Čelić.

Za Milana Bandića o lokaciji nacionalnog stadiona nema diskusije.

– Nacionalni stadion može jedino biti u Gradu Zagrebu, ali treba obnoviti i Poljud i ostale stadione diljem Hrvatske. Nije euforija nacionalnog stadiona krenula nakon povratka iz Moskve. Povjerenstvo koje sam osnovao 5.lipnja, a u kojem su predstavnici HNS-a Damir Vrbanović i Marijan Kustić, govori da sam ja i prije Moskve išao s tim prijedlogom. Prije četiri dana uputio sam pismo premijeru, te očekujem odgovor – istaknuo je Bandić.

A pitanje je i koliko bi izgradnja jednog takvog stadiona iznosila, te tko bi snosio troškove.

– Spominjete gradnju na Kajzerici ili negdje prema Velikoj Gorici. Cifre s kojima se barata su od 40 do 50 milijuna eura. Zanima nas mislite li svoje namjere ovdje objasniti Skupštini koja je izglasala proračun. Zanima nas koja su to sredstva koja Grad Zagreb od ove cifre na gradnju stadiona misli potrošiti – upitala je gradonačelnika zastupnica Katarina Peović Vuković.

Rasprava oko nacionalnog stadiona završena je povredom poslovnika zastupnika Tomislava Tomaševića, te gradonačelnika Milana Bandića. A na pitanje kolika sredstva bi izdvojio Grad Zagreb, nema odgovora.