Međunarodni je dan zimskog bicikliranja!

Članovi Sindikata biciklista dijelili doručak, a obilježavanju se pridružio i gradonačelnik Milan Bandić

Na uglu Avenije Većeslava Holjevca i Avenije Dubrovnik, sve koji su jutros na posao, unatoč hladnoći i niskim temperaturama, odlučili otići svojim ljubimcima na dva kotača, dočekali su članovi Sindikata biciklista s doručkom i reflektirajućim trakicama.

– Želimo poručiti da se i zimi može voziti bicikl na putu do posla. Potreban je samo jedan dan da se sjedne na njega i vidi da to nije nikakav problem zimi – rekla je Tena Šarić, članica Sindikata biciklista.

Zagreb se zimskom bicikliranju pridružio 2014. godine.

– Međunarodni dan zimskog bicikliranja pokrenut je u Kanadi 2013. godine, a Zagreb je bio prvi po broju onih koji su se obvezali da će na taj dan voziti bicikl tri godine za redom. Ove je godine naš grad na četvrtom mjestu. Zagreb ima uistinu mnogo zimskih biciklista – poručila je članica Sindikata biciklista.

A jedan od njih je i čelnik metropole, koji je biciklom iz Bužanove krenuo na posao jutros oko 7.00 sati.

– Neću biti farizej pa da ispadne da se gradonačelnik svaki dan vozi biciklom, jer to nije tako. No, ako ništa drugo, činim to barem na dane kada obilježavamo bicikliranje. Na taj način pokazujem sugrađanima da je potrebno više koristiti bicikl – izjavio je Milan Bandić.