Maljković: Caja je u svakog segmentu bolja od nas

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš 11/7/2012 14:52

Cedevita u petom kolu Eurolige na svom terenu u Draženovu domu dočekuje momčad Caja Laboral. U Cedeviti se nadaju prvoj povijesnoj pobjedi u najjačem europskom natjecanju, a u tom smjeru je išla i priprema za ovu utakmicu.

– Caja je jako dobra momčad koju sam svojedobno i trenirao. Imaju nekoliko vrhunskih igrača koje su doveli iz svih kuteva svijeta. Povećali su i kapacitet dvorane s 10.000 na 12.500 mjesta. To samo mogu klubovi koji imaju velike ambicije. Također, smatram da su skoro u svemu superiorniji od nas i po platežnoj moći i po kvaliteti igrača jer njima vrhunski igrači koji bi u skoro svakom klubu igrali minimalno 30 minuta igraju po 10 minuta. Sjajna momčad, ali naravno da imamo šanse – rekao je Božidar Maljković.

-.-Nenad Dugi / CROPIX-.-Velika stvar za Cedevitu je i povratak Marka Tomasa u momčad. Protiv Igokee u ABA ligi zabilježio je prve minute ove sezone, a protiv Caje ce zabilježiti i premijerne minute u Euroligi. Naravno da je svjestan koliko jaka je Španjolska momčad, ali priznaje da u klubu trenutno ne razmišljaju o prolasku dalje.

– U posljednjih 15-tak godina oni su jedna od najboljih momčadi u Španjolskoj. Ove godine nisu krenuli najbolje u Euroligi i to je za nas otežavajuća okolnost, ali što je tu je. Moramo dati sve od sebe i nadati se najboljem – rekao je Marko Tomas, a o svom povratku na parket kaže:

– Protiv Igokee sam odigrao svoju prvu utakmicu i dobro je što sam se vratio na parket i naravno da ću kako vrijeme bude odmicalo biti sve bolji i bolji.

Cedevita se za ovu utakmicu odlučila na humanitarnu akciju. Ovaj put riječ je o zakladi Ana Rukavina i prihod od prodanih ulaznica ici ce upravo toj zakladi.

– Hvala Cedeviti na tome što su pristali na ovu akciju i što će pomoći našoj zakladi i svi u zakladi smo sretni zbog toga. Nadamo se da će i zbog ove akcije dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta – rekla je Mirta Vrančić, voditeljica ureda zaklade ‘Ana Rukavina’.