Maja Šuput je nadrogirana vjeverica

Maja Šuput

Autor: Bojana Križić 1/18/2010 18:11

-.-www.nivescelsius.de-.-Nakon liste najboljih Fashion Guru je u posljednjem izdanju Red Carpeta objavio listu koja se zasigurno neće svidjeti ljudima koji su se našli na njoj – listu najgore odjevenih u prošloj godini. Kao najlošija odabrana je Nives Drpić, a Guru je nije poštedio svojom kritikom.

– Kada Nives Drpić najbolje izgleda? Kada je gola ili u donjem rublju, koje i ne nosi baš često Odmah iza Nives Guru je smjestio Maju Lenu za koju smatra kako se baš nije imala na koga ugledati, te tako dao usputnu kritiku i na odjevni stil njene majke Mije Begović.

Zajedničko mjesto na listi zauzeo je ‘trio fantasticus’ – Simona Gotovac, Gianna Apostolski i Ante Gotovac, ‘nemodni fenomen’, te rijetko viđena parada kiča i ‘šanirane’ odjeće, prema mišljenju Gurua.

Visoko četvrto i peto mjesto zauzele su Maja Cvjetković i Aleksandra Grdić. Nakon njih na listi se mogla prepoznati i Hana Tabaković koju Guru naziva ljubiteljicom policije i ružičastog ruža.

Na sedmo mjesto je uvrštena Ivana Husar Mlinac, a nju slijede nesuđena predsjednica Vesna Škare Ožbolt, te bračni par Pevec. Feminenke su se našle na zlatnoj sredini, a modni kritičar opisao ih je riječima da su poput virusa, te da koju god novu članicu prime u trio u roku od dva nastupa ona izgubi i ono malo stila što je imala.

Pixsell-.--.-Maja Lena Lopatny, oskudnije odjevena, prošetala je Cvjetnim trgomProšlogodišnju kraljicu najgore odjevenih Danijelu Martinović, Fashion Guru je ovaj put smjestio na 11. mjesto, a nju slijede Janica Kostelić, Nika Fleiss i Indira Vladić Mujkić. Izgled Maje Šuput Fashion Guru je opisao riječima:‘Kad god pogledamo Maju, pitamo se zašto se uvijek ponaša kao vjeverica na steroidima, a tako se i odijeva.’

Jelena Radan, Massimo, Ankica Dobrić, Lana Jurčević također su se našli na Guruovoj listi, a na samo začelje, na posljednje dvije pozicije top liste smjestile su se Antonija Šola i Natali Dizdar. I na ovoj listi Fashion Guru je imenovao zasebne kategorije u kojoj su se ‘gledale’ najbolje tange, najistaknutije bradavice, ovoljetne smokvice i slični detalji koje oštro modno oko FG-a nije predvidjelo radeći modnu retrospektivu 2009. godine.

U posebnoj kategoriji ‘YMCA po Hrvatski’ pobijedio je Neven Ciganović, a Guru je izdvojio i kategorije ‘Alka vs Sevka’, ‘NLO’, te ‘Postoji li život nakon Chanela’ osvrćući se na pomamu za torbicama ove robne marke.

Iako je Guruu drago da smo se riješili tabua poput onog da i muškarci boje kosu, nije mogao ne primijetiti propuste i na tom području. Naj izrast je tako izgleda najviše bio istaknut kod Mladena Bodaleca. Guru se ove godine osvrnuo i na najgore odjevene u regiji, te kao takvog izdvojio Deena, a ‘hrvatskim modnim paradoksom’ nazvao je stil naših manekenki koje su prema njegovom sudu redovito najgore odjevene žene. Nakon retrospektive najlošijih u prošloj godini, već od sljedećeg Red Carpeta modni kritičar Boris Banović nastavlja sve po starom marljivo skupljajući materijale za novu listu.