Lokomotiva furioznom igrom pregazila Rijeku

Nino Bule

Autor: Boris Matijašević 11/28/2009 19:56

Nogometaši Lokomotive u odličnoj su predstavi sa 3:0 pobijedili Rijeku. U utakmici u kojoj su dominirali od početka do kraja, ‘lokosi’ su poveli u 28. minuti. Kapetan Željko Sopić je iz slobodnog udarca sa tridesetak metara matirao Rijekinog vratara Mancea, uvjerljivo najzaposlenijeg čovjeka na utakmici.

Drugo poluvrijeme bilo je preslik prvoga. ‘Lokosi’ su stalno napadali, a njihovi protivnici kao da nisu ni postojali. Nakon nekoliko promašenih prilika, pogodak glavom za 2:0 postigao je drugi Lokomotivin veteran Nino Bule u 78. minuti. Tri minute kasnije, u 81., Alen Pamić je zatresao vlastitu mrežu za konačnih 3:0.

Poslije utakmice uslijedilo je iznenađenje za novinare. Trener pobjedničke momčadi Roy Ferenčina je poput vihora odradio presicu. Razlog takvom  nastupu je ljutnja na rijekinog trenera Gračana zbog nekorektnih izjava uoči utakmice.

  – Mislim da sam dosad uvijek bio korektan prema protivnicima, međutim kao trener i Purger ne mogu dozvoliti da netko izjavljuje kako će nas pobijediti a pritom naglašava sudačku pomoć. Sudac je dobro odradio svoj posao, a mi smo Rijeku nadigrali u svim elementima nogometne igre – u dahu je izgovorio Ferenčina, ne zaboravivši pritom čestitati svojim igračima. 

 – Svaka im čast, bili su kao ludi psi, prave zvijeri na terenu – izjavio je Ferenčina 

S druge strane, Rijekin trener Nenad Gračan nikako nije mogao biti zadovoljan prezentacijom svoje momčadi.

– Vidim da me u Rijeci čeka velik posao. Očito, nekim igračima je prevelik teret nositi Rijekin dres, i to će se morati riješiti pod hitno.

‘Lokosi’ su odličnom igrom poništili tužan dojam sablasno praznog Maksimira. Ovom pobjedom popeli su se na deveto mjesto HNL-a, a u slijedećem, 17. kolu opet su domaćini, u goste im dolazi Istra 1961.