Ljubitelji arhitekture `vode ljubav´ sa zgradama

Housefucking

Autor: Maja Gujinović 2/5/2010 15:01

-.-Housefucking.com-.-HousefuckingAutori provokativnog projekta ‘Housefucking’ u kojem se na duhovit način ismijava opsesija modernom arhitekturom posjetili su u utorak, 2. veljače, Društvo arhitekata Zagreba.

Benedikt Boucsein i Axel Humpert polovica ciriškog arhitektonskog ureda BHSF, naime, snimaju kratke ironične video uratke u kojima, primjerice, mladi ‘bauštelac’ počne nježno ljubiti zgradu, da bi na kraju doslovno počeo s njom voditi ljubav.

Isto tako, vođena strašću, mlada zgodna žena ne može odoljeti stubištu u zgardi Cabaret Voltairea u Zurichu, kojeg doslovno ‘jaše’, mazi i ljubi. 

>>> VIDEO URATKE PROJEKTA HOUSEFUCKING POGLEDAJTE OVDJE

 

Ovacije komičnom dvojcu u Društvu arhitekata

-.-Housefucking.com-.-Prezentacija u Društvu arhitekata ZagrebaDuhoviti projekti ciriškog ureda vuku korijene još iz studentskih dana, predstavljeni su i u društvu arhitekata gdje su u prepunoj dvorani izazvali ovacije.

Od samog početka BHSF u svojim prostorima upriličuje diskusije sa stručnjacima iz drugih područja.

Ova neformalna okupljanja služe kao konstantni input inspiracije i informacije. Boucsein i Humpert rade i kao nastavnici (asistenti Felixa Clausa na ETH Zürich). Akademski diskurs im je veoma važan, prije svega za izoštravanje stavova.