Kujundžić kandidat HDZ-a? To je politički spin

Božica Šolić iz HDZ-a

Autor: Jelena Jakšić 11/14/2012 10:05

Milan Kujundžić kandidat HDZ-a? To je politički spin. Unutar HDZ-a još uvijek se razgovara s nekoliko potencijalnih kandidata za mjesto zagrebačkog gradonačelnika, ali sigurno je da će to biti netko iz naših redova. Kujundžić to sigurno neće biti, a niti Milan Bandić kao što mnogi pričaju, kazala je Božica Šolić u emisiji Izabrani na Jabuci TV te dodala kako ne zna zašto neki namjerno plasiraju u medije krive i netočne informacije o imenima potencijalnih HDZ-ovih kandidata za gradonačelnika grada Zagreba.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Šolić je ovu priliku iskoristila te objasnila kako je došlo vrijeme da se vlast u Zagrebu u potpunosti promijeni jer, kako kaže, očito je da grad pod ovim vodstvom loše funkcionira. A priznala je i kako očekuje da će podrška HDZ-u na predstojećim lokalnim izborima biti veća nego inače.

– SDP i Bandić jednako su krivi za lošu situaciju u Zagrebu. Investicija nema tamo gdje ih treba biti, a odvajati odgovornost zbog loše situacije u gradu je besmisleno – poručila je Šolić i kazala kako je Zagreb neće moći postati reprezentativna europska metropola ukoliko se ne krene ravnomjerno razvijati.

– Skupština i Bandić kao da ne vide dalje od centra grada. Evo pogledajte kako već sada kite centar grada, a onda pogledaje rubne dijelove Zagreba. Nemaju kanalizaciju, pitku vodu, prometno su nepovezani, a neki čak nemaju ni autobusne ili tramvajske linije – upozorila je Šolić i dodala da je novac uložen u trenutno nepotrebne projekte, ovakvom jednom naselju, mogli osigurati izgradnju kompletnog kanalizacijskog sustava.

– Žao mi je i teško gledati kako ljudi u rubnim dijelovima grada teško žive, ali kada treba platiti doprinose gradu onda se itekako obraća pažnja na njih – rekla je i priznala kako će se, dokle god obnaša funkciju gradske zastupnice, tvrdoglavo zalagati za problematiku rubnih dijelova Zagreba.

Šolić se osvrnula i na presudu hrvatskim generalima koja se očekuje 16. listopada.

– Ne želim vjerovati da će presuda biti drugačija nego oslobađajuća. Moramo se moliti Bogu jer zapravo sada je sve zaista u Božjim rukama. Nadam se najboljem jer je neupitno koliko bitnu ulogu su imali Gotovina i Markač u stvaranju samostalne i suverene Hrvatske – zaključila je Šolić.

Emisiju Izabrani pratite svakog utorka u 18.40 sati na programu Jabuke TV.