Krenulo masovno cijepljenje u Zagrebu, ljudi čekaju u redovima

Cijepit će se građani starije dobi i oni s kroničnim bolestima.

FOTO: Ivan Novosel TEKST: www.zagreb.hr

Danas, na Svjetski dan zdravlja na Zagrebačkom je velesajmu započelo masovno cijepljenje građana. Pozvano ih je 1.500, a oni koji se odbiju cijepiti, stavit će ih se na dno liste.

FOTO: Ivan Novosel

“Nadamo se kako ćemo danas dostići brojku od 1.500 procijepljenih, no već za sutra i prekosutra očekujemo brojku od 3.000, a od ponedjeljka 5.000. Spremno je 30.000 doza i nadamo se da ćemo ih sve iskoristiti. Danas bi trebalo stići još deset tisuća doza Pfizerovog cjepiva, od čega je pola namijenjeno ranije procijepljenim građanima”, rekao je ravnatelj NZJZ “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar nakon jučerašnjeg lošeg odaziva na probno cijepljenje. Naime, od 500 pozvanih građana, odazvalo se njih tek 90.

FOTO: Karlo Žužić

“Svi koji imaju dilemu vezanu za vrstu cjepiva, neka s punim povjerenjem o toj dilemi razgovaraju sa svojim liječnicima obiteljske medicine. Očekujemo da ćemo u narednim danima ostvariti cilj i da ćemo procijepiti sve sugrađane starije od 65 godina koji se žele cijepiti. Grad Zagreb pokrio je sve organizacijske i logističke dijelove, sugrađanima je osiguran parking, a za sva tehnička pitanja na raspolaganju su im djelatnici Zagrebačkog velesajma”, poručila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

FOTO: Karlo Žužić

Cijepljenje se odvija u paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma, a prema riječima ravnatelja Šostara ta lokacija je odabrana zbog dobre prometne povezanosti i pristupa parkirnim mjestima koja će biti besplatna u trajanju od jednog sata kako bi građani obavili cijepljenje. Za sve sugrađane koji se ne koriste osobnim računalom na raspolaganju je i Pozivni centar (0800 11 00) čiji će operateri pružati pomoć građanima prilikom naručivanja na cijepljenje.