Korupcijska lutrija u Velikoj Gorici

Forum mlaih SDP V.Gorica

autor:: R.I. 2/7/2011 11:07

Forum mladih SDP-a Velike Gorice je u subotu, 5. veljače, na tržnom centru održao akciju pod nazivom „Korupcijska lutrija“.

Građani su imali priliku sudjelovati u izvlačenju listića iz bubnja lutrije u kojem su
glavne nagrade bile širokoga spektra: od dobivanja otkaza
(svakodnevice nas običnih hrvatskih građana), preko samo sedam godina na Zavodu za zapošljavanje (prilike koju imaju samo sretniji od nas), pa sve do kartice koja vodi na nagradno putovanje: posjet Mozartovu gradu i ručak sa bivšim premijerom.

-.-SDP Velika Gorica-.-Forum mladihGlavna je nagrada bila jedno VELIKO NIŠTA, a s čime već sedam godina žive naši sugrađani i građani ove države i kupuju sve, od kruha do benzina, ali i što imaju priliku promijeniti na idućim izborima.

HDZ je Hrvatsku umrežio kriminalom i korupcijom. Njihova “borba” protiv korupcije svodi se na unutarstranački obračun s neistomišljenicima i suparnicima aktualne šefice Jadranke Kosor, dok su njene pristaše i dalje “nedodirljivi”, stoji u objavi Foruma.

Nezaposlenost je sve veća i veća, a da ni ne spominjemo koliko ima ljudi koji rade u robovlasničkim uvjetima, odnosno rade a ne primaju plaću, bez ikakvih sankcija za njihove
“poslodavce”.

Forumaši su se akcijom osvrnuli i na situaciju u Gradu. U predizbornoj kampanji aktualni je gradonačelnik Velikogoričanima obećavao brda i doline (od bazena, šetnice, sportske dvorane, preko odvodnje Donjeg Turopolja itd. itd. itd.), a svemu tome ni traga. Tako su građani mogli „osvojiti“ i godišnju kartu za gorički bazen, upisivanje svog imena na goričkoj šetnici te postati počasnim goričanom ili goričankom.

Naziv akcije je, naglasili su u Forumu mladih SDP-a Velika Gorica, i ironičan i paradoksalan jer život u Hrvatskoj, ali i u Velikoj Gorici i nije baš neka igra na sreću, nego upravo suprotno – igra na sigurno. Naime, ukoliko si član vladajuće partije – HDZ-a, tada su ti sva vrata otvorena. Ukoliko nisi – tada se snađi kako znaš i umiješ – poručili su mladi socijaldemokrati.