Koncert HiM-a i Man Zero-a u klubu Teatar &TD

Doug Scharin

Autor:: Tajana Šanjug 1/14/2010 10:46

Koncert grupe HiM i Man Zero održat će se 15. siječnja u 21 sat i 30 minuta u klub Teatar & TD.

HiM u Hrvatsku dolazi nakon osam godina. Njihov zadnji posjet bio je u klubu Ksetu kada su dva puta u tjedan dana rasprodali i rasplesali klub.

Doug Scharin

Stil sviranja njujorškog glazbenika Douga Scharina obilježio je brojna izdanja iznimno značajnih grupa kao što su Rex, Codeine ili June of 44. Nakon duže pauze postao je ponovo koncertno aktivan sa ključnim projektom jednostavnog naziva HiM. Scharin još od početka devedesetih glasi se za jedog od najkreativnijih bubnjara i perkusionista američkog nezavisnog rocka.

Posegnuvši za dalekoistočnom glazbenom tradicijom, kojom je obogatio svoj miks post rocka, jazza, duba i afričke glazbe, Doug je u priču uključio i japanske -.--.-Man Zeroglazbenike, pa tako danas uz njega i Josha Laruea na gitari ovu grupu čini kvartet japanskih glazbenika u sastavu: Tetsushi Nanoka, Takuma Nanoka, Shimpei Okaya i Yuji Takahashi.

Man Zero

Trojac Man Zero je za svoje prvo veliko predstavljanje javnosti snimio materijal u svibnju 2007. Sljedbenici su „post rock“ škole sredine 90-tih. Kao i primjerice njihovi suborci Lunar, Man Zero odlaze dalje od rutinskog i klišeiziranog „plinkanja“. Njihova glazba je glazba predanosti savršenstvu forme u kojem su svi sastojci unutar okvira i na zadanom mjestu.

Cijena ulaznice za ovaj koncert je 45, a na dan koncerta 60 kuna.