Kolovratova priča o hrvatskoj hip-hop sceni

Autor: Bojana Križić 2/5/2010 14:05

-.-Davor Hranjec-.-Rijetka urbana priča iz pera poznatig istraživačkog novinara Igora Kolovrata napokon je zaigrala u kino dvorani. U Dokukinu je snioć održana prva od pet projekcija filma. Minijaturna dvorana bila je dupkom puna, pa su organizatori zamolili dečke da svoje stolice prepuste nježnijem spolu, dok su oni prostajali cijeli film.

‘Hip hop priča iz Hrvatske – 50 lipa osvaja scenu ili kako postati rapper u 6 brzih školskih sati’ dokumentarni je film o hrvatskoj urbanoj hip hop sceni, od njenih samih začetaka pa do dana današnjega.

Ipak, to nije samo priča o muzici, o hip hopu, već o životu cijele generacije u najturbulentnijim godinama Hrvatske povijesti. No sve ih je vezala jedna stvar – ljubav prema hip hopu.

Ljubav prema hip-hopu pozvala je i mnoštvo fanova poznatih estradnih imena koja se pojavljuju u filmu: Renman, Edo Maajka, Tram 11, TBF, Bolesna Braća, Connect, Ugly Leaders, Lunar, Goran Kolarek, Phat Phillie i drugi. A kako je broj sjedala ograničen na 31, najbolje je svoju kartu kupiti što prije po cijeni od 20 kuna na šanku kulba Dokukina.

Od 23 sata snimljenog i 20-ak sati arhivskog materijala, redatelj i istraživač Igor Kolovrat izdvojio je najboljih 90 minuta koje možete pogledati u Katančićevoj 3 danas 5. 2. i u subotu 6. 2. u 21 sat, te u nedjelju 7. 2. u 19 sati.

>>POGLEDAJTE FOTOGALERIJU