Kaos na Velesajmu, svi žele Pfizer! Iz Štampara mole građane da ne dolaze ako nisu naručeni

Iz Štampara poručuju kako građani koji nisu naručeni za cijepljenje, a dođu na Velesajam, neće biti cijepljeni.

Tri su razloga zbog kojih se danas na Zagrebačkom velesajmu stvorila velika gužva tijekom cijepljenja građana protiv COVID-a 19.

“Prvi je taj što se građani danas cijepe Pfizerom, drugi je što neki nepotrebno dolaze i sat – dva ranije od dogovorenog termina, a treći je što dolaze i oni koji nisu naručeni. Ti građani nema teorije da budu cijepljeni”, poručio je prvi čovjek NZJZ “Dr. Andrija Štampar, Zvonimir Šostar.

Kaos na Velesajmu!

Objavljuje Zagrebancija.com u Utorak, 20. travnja 2021.

Iz Štampara mole građane da ne dolaze na Zagrebački Velesajam ukoliko nisu naručeni za cijepljenje te da ne dolaze prije ugovorenog termina kako bi se izbjeglo stvaranje nepotrebne gužve. Kako stoji u priopćenju za medije, dovoljno je doći pet minuta prije dogovorenog termina. Posebno naglašavaju da cjepiva ima dovoljno za sve naručene.

Isto tako iz Štampara poručuju kako građani koji nisu naručeni za cijepljenje, a dođu na Velesajam, neće biti cijepljeni.

“Građani se pozivaju preko platforme Cijepise.zdravlje.hr ili od liječnika obiteljske medicine i samo će ti građani biti cijepljeni prema rasporedu prijave.”

Građani se mole i da održavaju propisani fizički razmak dok čekaju svoj red na cijepljenje.

Angažirano je 25 covid-redara i pet pripadnika civilne zaštite po smjeni koji paze na održavanje razmaka, ali još jedom se apelira na odgovornost građana da štite sebe i druge.

Podsjetimo, do sada je na Velesajmu procijepljeno gotovo 19.000, a danas će cjepivo primiti još 4500 osoba. Stručnjaci naglašavaju kako je učinkovito cijepiti se bilo kojim od ponuđenih cjepiva, a danas je na Velesajmu započelo i cijepljenje Pfizerom.

Raspored cijepljenja na Zagrebačkom velesajmu:

Utorak, 20.4., od 8,00 do 19,00 sati

Srijeda, 21.4., od 8,00 do 19,00 sati

Četvrtak, 22.4., od 08,00 do 19,00 sati

Petak, 23.4., od 8,00 do 13,00 sati