Jelena Pavičić Vukičević do Badnjaka na čelu grada

Autor: Maja Gujinović 11/16/2009 14:32

Jelena Pavičić Vukićević jutros je održala prvi kolegij u gradskom Poglavarstvu nakon što je Milan Bandić prenio sva prava i obveze prvog čoivjeka metropole na nju. Tako je prvi puta nakon deset godina na čelu Zagreba netko drugi umjesto Milana Bandića koji je tako i službeno uzeo prvi godišnji odmor.

“U skladu s člankom 60. Statuta Grada Zagreba, gradonačelnika u slučaju duže spriječenosti ili odsutnosti zamjenjuje zamjenik gradonačelnika, kojega određuje gradonačelnik, a sukladno članku 61. Statuta, gradonačelnik može obavljanje određenih poslova iz svoga djelokruga povjeriti svom zamjeniku. Povjeravanjem poslova zamjeniku gradonačelnika, gradonačelnik ne prestaje biti odgovoran za njihovo obavljanje. Odlukom gradonačelnika (Punomoć), za vrijeme odsutnosti gradonačelnika, od 16. studenoga do 24. prosinca, zamjenjivat će ga zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević”, stoji u priopćenju koji su nam poslali iz Poglavarstva.

No, unatoč ovom događaju, Jelena Pavičić Vukičević, u telefonskom razgovoru tvrdi kako se za nju ništa nije promijenilo.

– Na funkciju zamjenice gradonačelnika sam izabrana još 31. svibnja, i od tada obavljam sve dužnosti i obaveze koju ta titula nosi. Ništa se danas nije promijenilo. Gradonačelnik je otišao na godišnji odmor, na koji ima pravo. Uostalom, i ja sam bila na godišnjem, pa može i on – izričita je bila Pavičić Vukičević u razgovoru.

Kao i ostatak Bandićevog izbornog stožera dogradonačelnica je uvjerena u pobjedu svog favorita. Ipak, nije željela u ovom trenutku komentirati da li i ona u slučaju pobjede Milana Bandića se “penje” na državnu razinu ili je Zagreb dovoljan izazov.

– Ja sam zamjenica i svoj ću mandat sigurno odraditi do kraja – rekla je Pavičić Vukičević.