Izglasan proračun za 2010. od 7,4 milijardi kuna

Autor: Sanjin Španović 12/22/2009 10:23

-.-Antonio Bronić /Pixsell-.-Iako su se prije nekoliko tjedana busali u prsa kako neće pustiti proračun iznad 7,2 milijardi kuna, SDP-ovci su dana glasali za prijedlog od 7,4 milijardi kuna koliko je njihov predstavnik Igor Rađenović dogovorio sa Slavkom Kojićem.

Odmah nakon izglasavanja proračuna Milan Bandić je ustao sa zastupničke klupe, rukovao se sa Kojićem, Jelenom Pavičić Vukičević, zatim Borisom Špremom te otišao na kavu sa Duškom Ljuštinom.

I ovu sjednicu kao i prijašnju Bandiću nitko nije dao govoriti jer mu nitko od gradskih zastupnika, kao ni na prošloj sjednici, nije postavio usmeno pitanje.

No, žustre rasprave je ipak bilo.

Jasen Mesić u ime HDZ-u najavio je sa govornice kako njegova stranka neće glasati za novi prijedlog proračuna za iduću godinu. On smatra da je ovaj proračun SDP podržao zbog bojazni da ih Bandić ne raspusti. 

-.-Antonio Bronić /Pixsell-.-– Iz koje god vizure gledamo ovaj je prijedlog proračuna neodrživ i mora biti 300 milijuna manji. Ostaju nam samo klanovske borbe u Skupštini. Pozivam one koji glasuju za proračun da razmisle rade li to za građane Zagreba ili iz straha da se ne raspusti Skupština. A ja mislim da je bolje izaći na izbore – rekao je Mesić aludirajući na dogovor Kojić – Rađenović, koji su zajedno radili prijedlog proračuna.

Možda je i zato Rađenović bio vrlo pomirljiv za govornicom. U maniri pravog političara, okrenuo je ploču i rekao kako prijedlog proračuna od 7,4 milijardi kuna puno napredniji od onog 7,5 milijardi koji je odbijen na prošloj sjednici.

Milan Bandić ipak nije ostao dužan Mesiću i ostalima. Poslao je jasnu poruku Skupštini.

– Ja sam uputio prijedlog proračun, a vi ‘take it or leave it’. Kreirajte poglavarstvo i raspišite izbore ako ga ne želite – rekao je Bandić.