IZBORI U ZAGREBU: Kandidati ne bježe od nepotizma

www.virtualzagreb.com

Autor:: Elena Grassi 11/30/2009 18:04

-.--.-www.virtualzagreb.comKandidati virtualnog Zagreba koji su u igrici Secon Life skupili dovoljan broj potpisa predstavili su prve verzije političkih programa. Iako su sadržajno raznoliki i jedinstveni, zabrinjavajuća je činjenica da su tek neki od njih uistinu demokratski. 

Tako su najzastupljenije radikalne programske stavke koje najavljuju žestoku borbu protiv kriminala, droge i korupcije, kao i one autoritarnog režima s primjesama militarizma i policijske države.

Kandidat za novog čelnika, Dean Shilova, tvrdi da se u ovim teškim vremenima ozbiljno treba uhvatiti u koštac s negativnim društvenim pojavama.

– Korupcija, pljačka i bogaćenje na račun nedužnih građana, bogaćenje narko-miljea i porast njegovog utjecaja kao i sprega sa državnom politikom te recesija i opći porast nezadovoljstva i neimaštine trebaju se riješiti oštrim i nemilosrdnim rezovima – iznosi Shilova u svom programu.

– Korupcija, pljačka i ostali tajkunizacijski procesi najoštrije bi se kažnjavali. Kod blažih kriminalnih djela propisao bih dugogodišnje zatvorske kazne – dodao je.

Smanjenje stope kriminala ovaj bi kandidat izveo na potpuno radikalan način: legaliziranjem droga.

-.--.-www.virtualzagreb.comKandidat koji bi svojim programom mogao biti nadopuna Shilovu jest Vladimir Mortenwold. On je iznio program koji zastupa ubrzanu militarizaciju i ofanzivnu vanjsku politiku.

– Zagrepčani se moraju naoružati – naglašava Mortenwold, ne skrivajući nepotizam koji će biti dio njegovog mandata. – Ministar rata biti će moj nećak Kresimir Firehawk- dodao je.

Ovoj dvojici u radikalnim stavovima ozbiljno konkurira jedino Istrian Argus, kandidat nacionalističkih stajališta. On zagovara opću istrijalizaciju Second Life-a, a u svom programu iznosi promjenu monetrane tarife iz Linden dolara u Lipe, besplatno učlanjenje svih deklariranih istrijana te promjenu imena servisa u Istrian Lab.

Opozicija navedenim kandidatima je Sex Offcourse. On predstavlja neoliberalistički program čistog hedonizma. Svojim biračima obećao je otvorenje najvećeg noćnog kluba u Second Life-u.

Najrazrađeniji program od svih kandidata ima Marianno Cyberschreiber koji svoj program temelji na jednakosti, kulturnom razvitku i internacionalnom povezivanju mrežom ambasadora koji bi predstavljali Zagreb. Svojim biračima obećava nultu stopu poreza, referendume i organiziranje zabava i igara.

Slično njemu, Sandra Georgia razradila je program socijalne politike kojom bi svakom građaninu osigurala osnovne egzistencijalne potrebe uz moto “Za kvalitetniji život!”.

Predizborne kampanje možete pratiti na stranicama portala Zagrebancija.com, medijskom pokrovitelju izbora, koja će redovno izvještavati o kandidatima i događanjima vezanim za izbore.