Iz Botinca počela odvožnja opasnog otpada

Stanari se guše u smeću

Autor:: Maja Komljenović 6/24/2010 13:22

Da se nekad zbilja isplati organizirati mirni prosvjed i s problemom izaći u medije pokazuje primjer stanovnika Botinca.

-.-Anto Magzan/PIXSELL -.-Milan Bandić, Renata Knez i Jadranko BaturićOni su, podsjećamo, 17.lipnja izašli na Brezovičku cestu i upozorili na nagomilani krupni otpad. Preko pet godina otpad se gomilao i građani su živjeli u konstantnom smradu i strahu od zaraze. Ni tjedan dana kasnije problem se napokon počeo rješavati.

– Tokom današnjeg jutra je odvezeno već 200 kubika smeća, dok se do kraja dana planira odvesti 500 kubika. Na terenu su dva specijalna i pet običnih kamiona koji kontantno utovaruju otpad. U svakom trenutku na mjestu su bar tri kamiona, a ako se rad nastavi ovim tempom utovar cijelog otpada bit će gotov vrlo brzo jer je ukupno šest tisuća kubika otpada. Policija je također na mjestu događaja i nadgleda utovar- dobru vijest za Zagrebanciju.com javio je Jadranko Baturić, predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb-zapad.

Budući da nakon nekoliko kišnih napokon dolaze topli dani, ova akcija došla je u pravo vrijeme. Radovi na remetinečkim cestama i rješavanje problema glomaznog otpada pokazuju da ova gradska četvrt napokon počinje dobivati urbaniji štih.