I Bandić i SDP skupljali novac za Caritas Zagreb

Autor:: Filip Kordić 12/24/2009 17:19

-.-Davor Hranjec-.-Donedavni bliski kolege i suradnici a danas zakleti politički neprijatelji, SDP i Milan Bandić organizirali su Božićne domjenke samo stotinu metara jedni od drugih.

SDP-ovci su slavili u Praškoj ulici dok se Milan Bandić sa svojom pratnjom smjestio s druge strane Trga bana Jelačića u Gradsku Kavanu. Zanimljivo je da se na oba domjenka provodila identična humanitarna akcija kojom se prikupljao novac za Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Akciju je prije 11 godina započeo Milan Bandić dok je bio čelni čovjek zagrebačkog SDP-a. Nakon njegovog odlaska matična stranka je jednostavno odlučila nastaviti tradiciju. U gradskome SDP-u u Praškoj bili su iznenađeni situacijom istovremenog organiziranja humanitarne akcije:

– Ovo je jedanaesta godina da se ova humanitarna akcija organizira za Badnjak. Riječ je o prikupljanju sredstava za one kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije. Nije riječ o ničijoj osobnoj odluci nego o SDP-ovoj inicijativi kao kolektivu. Milan Bandić kao gradonačelnik također na to ima pravo. Jedino mi je žao što se i jedna i druga akcija odvijaju u isto vrijeme – poslao je jasnu poruku Ivo Jelušić.

>>>POGLEDAJTE FOTOGALERIJU: Zdravko Mamić na Bandićevom božićnom domjenku

Istovremeno s druge strane trga, nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić družio se sa svojim pristašama. Gornji kat Gradske kavane bio je dupkom pun a na stepenicama se također prikupljao novac za humanitarnu akciju. Pojedini članovi gradskoga SDP-a smatraju kako je Bandićevo organiziranje akcije ´čista krađa ideje´ no Milan Bandić sve to demantira:

-.-Davor Hranjec-.-– Riječ je o dobrotvornoj kavi za Caritas zagrebačke nadbiskupije. Ne izmišljamo mi ovdje toplu vodu. Svatko tko dođe može uplatiti određenu svotu kako bi pomogao onima u potrebi. Krađa ideje? Ne mogu ukrasti vlastitu ideju – odlučno nam je rekao Milan Bandić.

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, sestra Jelena Lončar našla se tako ni kriva ni dužna između dvije vatre, šetajući u jednom popodnevu više puta iz jednoga tabora u drugi. U posjetu gradskome SDP-u danas su bili i HNS-ovi Radimir Čačić i Alenka Košiša Čičin-Šain što potvrđuje sve bolje odnose između dviju stranke.