Humanitaran čin obitelji preminulog maestra

Obitelj Šutej na okupu

Autor: Maja Gujinović 12/7/2009 13:29

Obitelj nedavno preminulog Vjekoslava Šuteja zamolila je sve one koji žele iskazati svoje poštovanje velikom maestru, umjesto cvijeća i vijenaca, novac uplate ‘Zakladi Ana Rukavina’ i tako pomognu u spašavanju života. Broj žiroračuna ‘Zaklade Ana Rukavina’, na kojeg se može donirati novac, otvoren je u PBZ-u: 2340009-1110261855.

Posljednji ispraćaj velikog umjetnika dogodit će se u srijedu, 9. prosinca, na groblju Mirogoj s početkom u 12 i 30 sati. Prije pogreba će se u Hrvatskom glazbenom zavodu s početkom u 10 sati održati komemoracija, a misa zadušnica zakazana je za petak u 17 sati u crkvi sv. Franje na Kaptolu. Na pogrebu se očekuje mnoštvo svjetskih uvaženih glazbenika koji su prijateljevali i radili s maestrom.

Zagrebačka filharmonija od svojeg šefa-dirigenta oprostila se u petak, 4.prosinca, izvedbom Adagia za gudače, op.11, Samuela Barbera pod dirigentskom palicom Schlomo Mintza, a Monika Leskovar svirala je violončelo.

Maestro Vjekoslav Šutej je preminuo je u srijedu, 2. prosinca, u 14.20 sati u bolnici Rebro, nakon duge i teške borbe s leukemijom.