HSP-ovac vrijeđao HSS-ovca pa završio na sudu

Autor:: Tina Fišić 11/30/2009 14:46

Damir Štimac HSP-ov podpredsjednik Vijeća gradske četvrti Črnomerec grubo je po nacionalnoj osnovi izvijeđao vijećnika Bojana Kodrića nazvavši ga “slovenskom svinjom”. Zbog ovog incidenta vijećnici HDZ-a i HSS-a podnijeli su protiv Damira Štimca tužbu zbog vrijeđanja na nacionalnoj osnovi kod pučkog pravobranitelja.

Sporni incident se dogodio 9. rujna nakon završetka 4. sjednice VGČ Črnomerec u prostorijama Područnog ureda Črnomerec.

No, Damir Štimac demantirao je sve navode da je Kodrića vrijeđao na nacionalnoj osnovi.

– Nisam ga nazvao “slovenskom svinjom” već “slovenskim cvijećem”. Kodrić je ljubomoran na mene jer sam ja podpredsjenik. Dok je bio slavni pjevać u Rusiji, bio je naviknut na slavu, i sad mu ja smetam – ispričao je svoju stranu incidenta Damir Štimac.

No, vijećnik Željko Stein odgovorno tvrdi kako je čuo da Štimac Kodrića naziva “slovenskom svinjom”.

Dragan Korolija Marinić, predsjednik VGČ Črnomerec, nije htijelo komentirati prepucavanja svojih vijećnika.

– Mislim da je njihov odnos jedna osobna netrpeljivost koja traje već devet godina – kratko je rekao Korolija Marinić.

U HDZ-u ističu da ovo nije izoliran slučaj vrijeđanja od strane Damira Štimca. Zbog toga su zajedno sa vijećnicima HSS-a zatražili da se na idućoj sjednici Vijeća, održanoj 19. listopada na dnevni red stavi smjena Damira Štimca s mjesta podpredsjednika.

Predsjednik Vijeća Dragan Korolija Marinić tada je odgodio tu točku za iduću sjednicu 2. studenog. Na toj su sjednici vijećnici HDZ-a i HSS-a upozorili predsjednika Vijeća i vijećnike da su postupci Damira Štimca nespojivi s fumkcijom dopredsjednika, te da je svojim uvredama grubo prekršio Zakon o suzbijanju diskriminacije, kao i Ustav Republike Hrvatske.

Kako se suprotno prijedlogu vijećnika HDZ-a ipak održalo javno glasovanje, vijećnici HDZ-a i HSS-a su napustili sjednicu, te su preostali vijećnici izglasali povjerenje Damiru Štimcu.