HDZ: Prilagodite predstave i programe gluhima

Margareta Mađerić

Autor: 3/17/2011 15:53

Zagrebački HDZ-ovci dopunama Zagrebačke strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom traže uključivanje gluhih osoba u društveni i kulturni život. Margareta Mađerić, predsjednica Kluba zastupnika HDZ u Gradskoj skupštini, predstavila je dva prijedloga kojima bi se ova strategija nadopunila.

-.-Goran Rusmir/ Zagrebancija-.-HDZ-ovci traže da se na znakovni jezik prevedu predstave u kazalištimaOna je zatražila da se o trošku gradskog proračuna osigura prevođenje na znakovni jezik jedne informativne emisije dnevno na lokalnim televizijskim potajama. Prevodile bi se emisije koje se bave radom radnih tijela Grada Zagreba.

Mađerić: Integrirajte gluhe

Također se zahtjeva da se osigura najmanje jedna kazališna predstava prilagođena osoba s oštećenim sluhom. Riječ je o predstavama koje se prikazuju u gradskim i privatnim kazalištima koja bi bila zainteresirana za ovaj projekt.

Mađerić je kazala kako je cilj ovih prijedloga integracija u društvo i u kulturni život građana s oštećenim sluhom. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Zagrebu je 3000 takvih osoba.