HDZ: Nije Čović Guardiola da dovodi bez natječaja

Margareta Mađerić

Autor: 4/21/2011 13:35

Zagrebački HDZ-ovci obrušili su se na Ivu Čovića, predsjednika Uprave Holdinga, zbog loših odgovora koje je dao na aktualnom satu jučerašnje sjednice Gradske skupštine.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Ivo Čović, predsjednik Uprave Holdinga– Čović je bahato odgovarao na pitanja i pri tome politički polemizirao iako je predsjednik uprave javne tvrtke – kazala je Margareta Mađerić, predsjednica Kluba zastupnika HDZ-a.

Ona je istaknula kako joj je jasno da je Čović član SDP-a te da ga je ta stranka postavila u Holding no da bi on trebao voditi računa da vodi gradsku, a ne stranačku tvrtku. Mađerić se posebno osvrnula na zapošljavanje u toj tvrtci ustvrdivši kako se ono obavlja bez natječaja.

– Čović je jučer na aktualnom satu izjavio kako oni nisu dužni raspisivati javni natječaje za zapošljavanje te kazao kako je to dobro jer im omogućava fleksibilnost i odabir najboljih ljudi. Tada je dodao kako bi bilo apsurdno da mora raspisivati javne natječaje usporedivši to kako bilo kao kada bi trener Barcelone Guardiola morao raspisivati javni natječaj za dovođenje igrača – kazala je Mađerić i konstatirala:

– Nije Čović Guardiola da dovodi Messija ili Villu već je zaposlen direktor HSLS-a i Marasov pajdaš.

HDZ-ovci su kazali kako je prema njihovim podacima u Holdingu, otkako su došli novi voditelji podružnica, zaposleno 90 ljudi, od čega je minimalno pola došlo po političkoj liniji. Istaknuli su da ne znaju točan broj jer im Čović ne želi dati točan broj.

Mađerić se i osvrnula na Čovićevu jučerašnju izjavu kako su u nadzorne odbore maknuli stranačke ljude te doveli stručnjake. Istaknula je kako su u nadzorni odbor Gradske plinare imenovani Igor Rađenović i Alenka Košiša Čičin Šain.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Stanko Gačić, gradski zastupnik HDZ-a– Nisu li oni čelni ljudi SDP-a i HNS-a? – upitala je Mađerić i dodala kako to potvrđuje da se ne imenuju po stručnosti već po stranačkoj pripadnosti.

HDZ-ovci su na kraju najavili kako će preko svoje članice Skupštine Holdinga zatražiti da se u toj tvrtci ispoštuje odredba zakona o sprječavanju sukoba interesa prema kojemu se u uprave i nadzorne odbore osobe imenuju na temelju javnog natječaja.

Stanko Gačić, gradski zastupnik HDZ-a, ustvrdio je kako su jedino Vlada i premijerka Kosor imali hrabrosti i raspisali javni natječaj za ta mjesta.