Grad Ivanić-Grad uspješno je proveo projekt „Zaželi, radi, pomaži!“

U okviru projekta „Zaželi, radi, pomaži!“ koji pomaže ciljanoj skupini žena

U okviru projekta „Zaželi, radi, pomaži!“ koji pomaže ciljanoj skupini žena, a radi se o ženama s najviše završenom srednjom školom, starije od 50 godina, pripadnicama ranjivih skupina; evidentirane kao nezaposlene osobe na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, posao je uspjelo pronaći 16 žena na rok od 24 mjeseca.

Žene su skrbile o oko 120 starije osobe u potrebi pomažući im oko održavanja higijene prostora, donošenju namirnica i lijekova, socijalne uključenosti i psihosocijalne podrške.
Projekt „Zaželi, radi, pomaži!“ sufinancirala je Europska unija sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, u trajanju od 19. veljače 2020. do 19. kolovoza 2022., a vrijednost projekta iznosi 3.110.593,20 kn. Korisnik projekta je Grad Ivanić-Grad, a partneri su Općina Križ i Kloštar Ivanić.

Zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Tomislav Cuvaj istaknuo je: “Svima nam je cilj da ovaj vrijedan projekt zaživi i bez europskih sredstava i da ostane u ovom obliku, jer korisnici trebaju pomoć, a žene trebaju posao.”

Projekt „Zaželi, radi, pomaži!“ ostvaruje osnovni cilj Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a to je doprinos rastu zapošljavanja i jačanju socijalne kohezije u Hrvatskoj, u okviru Specifičnog cilja 9.i.1 Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina, i borba protiv svih oblika diskriminacije.

Također, svaki krajnji korisnik tijekom razdoblja provedbe projekta mjesečno je primao paket s higijenskim potrepštinama za održavanje kućanstva i osobne higijene.

  • ČLANAK JE NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM