Golman Kelava postao DJ igrača Dinama (VIDEO)

Ivan Lovrenčić i Ivan Kelava

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš 5/17/2011 2:50

Odlazak Vahida Halilhodžića, bojkot navijača, a samim tim i prazan Maksimir i mnoge druge stvari potresaju Dinamo ovih dana. No postoji i jedan pozitivan pomak u Dinamu. Riječ je, vjerovali ili ne, o glazbi. Novi/stari prvaci Hrvatske promijenili su svoj glazbeni opus zahvaljujući dojučerašnjem igraču Lokomotive.

Iako smo igrače Dinama imali prilike viđati po narodnjačkim klubovima diljem Zagreba izgleda da je, toj navijačima i ostalima ne baš dragoj navici, došao kraj. Na tome se najviše može zahvaliti golmanu Dinama Ivanu Kelavi koji se odsada osim za praznu mrežu brine i za muzičku podlogu u autobusu Dinamovih prvotimaca.

Naime, Kelava je sasvim slučajno postao neformalni DJ igrača kada je jednom donio CD sa svojim miksom pjesama koji se otada redovno sluša.

– Da, ja sam donio CD u autobus i od tada je slušanje tog CD-a postala tradicija. Ostali igrači odlično su prihvatili glazbu i svi u autobusu su zadovoljni – rekao nam je vratar Dinama Ivan Kelava, koji je očito trendseter u svlačionici podno južne tribine maksimirskog stadiona.

Neki bi rekli da je Kelava i revolucionar jer igrače Dinama već duže vrijeme prati etiketa ‘cajkaroša’ što se nikako nije sviđalo ljudima kojima je plava boj pri srcu. Tako su sad Dinamovci istočnjačku glazbu zamijenili za svjetski poznate hitove koji zauzimaju prva mjesta na MTV-ijevim i drugim ljestvicama.

– Uglavnom je to r’n’b i house. Ipak smo mi mlađi dečki i pratimo svjetske trendove pa sad slušamo to – govori nam Kelava.

Usher, J. Lo., Black Eyed Peas i mnogi durgi trenutno su hit u plavom busu. Kad smo ga upitali kako to da nema više ‘cajki’ kratko je rekao:

– Neka su druga vremena i nema više te glazbe.

Rekli bi ”na svu sreću” jer je velika većina navijača Modrih zamjerala igračima posjete narodnjačkim klubovima pa smo tako na stadionima mogli vidjeti i transparente kao što je ”Tko sluša cajku jeb… mu majku”, no izgleda da za takvim transparentima više neće biti potrebe.Možda su igrači na ovaj način htjeli poručiti Zdravku Mamiću da žele na proslavi naslova u posljednjem kolu vidjeti Rihannu na stadionu po uzoru na Shaktar iz Donjecka, koji je baš tu tamnoputu pjevačicu doveo na stadion što je iznenadilo igrače, ali i publiku na Donjeck Areni.

Donosimo vam i popis najslušanijih pjesama u autubusu Dinama: