Glazbom i plesom do `zelenije´ budućnosti

Energy Union obuhvaća zabavu

Autor:: M.G. / Energy Union 5/12/2010 12:10

Kako se plesom i umjetnošću može potaknuti na razmišljanje o inteligentnoj energiji koja se proizvodi iz obnovljivih izvora, dosjetili su se organizatori projekta Energy Union, koji na svojoj turneji kroz 12 europskih zemalja ovaj tjedan dolazi i u Zagreb.

-.-Energy Union-.-Coldcut, pioniri trip-hop zvuka i osnivači svjetski poznate izdavačke kuće Ninja TuneS motom ‘Plesom prema zelenijoj budućnosti!’ dvogodišnja Energy Union turneja započela je u srpnju 2009. godine u Műnchenu, a na njenom putu organizirane su 24 postaje u 12 zemalja: Austriji, Njemačkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Češkoj, Bugarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Španjolskoj, Ujedinjenom kraljevstvu, Nizozemskoj i Belgiji.

Coldcut, legende elektronske glazbe stižu u Boogalooo

Ovaj prvi paneuropski projekt koji obuhvaća zabavu, kulturu, samopomoć, suradnju, politiku, okoliš, inteligenciju, energiju i evoluciju 13., 14. i 15. svibnja posjetiti Zagreb i Rijeku u suradnji s partnerima Enery Uniona, udrugama Confusion i Masa:kru.

Bogat glazbeno-vizualni program s nastupom legendarnog londonskog dua Coldcut, osnivača svjetski poznate izdavačke kuće Ninja Tune i pionira trip-hop zvuka, te Martyna, trenutačno jednog od najpopularnijih producenata na elektronskoj sceni, održat će se 14. svibnja u klubu Boogaloo.

Matt Black i Jonathan More, poznatiji kao Coldcut, posebno su za Energy Union turneju koncipirali audio-vizualni film koji će predstaviti i u Hrvatskoj, inovativno live kino u tipičnom Coldcut stilu na temu inteligentne energije.

Na Uspinjači i Strossmayerovom šetalištu cjelodnevni program glazbe i multimedije

-.-Energy Union-.-Gridio interaktivna instalacije pomoću koje kretanjem publika može stvarati vlastite audiovizualne isječke bit će u čekaonici UspinjačeOsim večernjeg programa, u Zagrebu će se održati i dnevni program s okruglim stolom na temu ‘Budućnost je obnovljiva’, te informativni i multimedijalni program na Gornjem gradu.

Naime, u četvrtak 13. svibnja, od 17 do 22 sata, ideja inteligentne energije promovirat će se putem dnevnog programa se održava na Gornjem gradu u čekaonici uspinjače te na samom Strossmayerovom šetalištu.

Osim Gridio interaktivne instalacije pomoću koje kretanjem publika može stvarati vlastite audiovizualne isječke, nastupaju i Matt Black iz Coldcuta te Confusion DJ-i, a sve informacije o Enery Unionu moći će se naći na Energy Union info štandu.

Nakon mnogo godina ponovo se u originalnoj postavi sastaje Breakalicious kolektiv

Sljedeći dan, 14. svibnja, u dvorištu Matice Hrvatske, od 17 do 20 sati održat će se okrugli stol ‘Budućnost je obnovljiva’ u organizaciji Zelene Akcije, nevladine udruge za zaštitu okoliša i članice Friends Of The Earth International.

-.-Josh Sisk-.-Martyn trenutačno jedan od najpopularnijih producenata na elektronskoj sceni Na okruglom stolu sudjeluju Toni Vidan, voditelj energetskog programa Zelene akcije, Nikola Biliškov iz Instituta Ruđer Bošković, Vedran Horvat iz Heinrich Boell Stiftung, Dražen Šimleša s Instituta društvenih znanosti ‘Ivo Pilar’, Robert Pašičko iz UNDP-a, Stjepan Car iz Končar Instituta za elektrotehniku, Robert Faber, nezavisni stručnjak za održivi razvoj, Matt Black iz Coldcuta te Mirela Holy saborska zastupnica SDP-a.

U večernjem dijelu programa u klubu Boogaloo nastupit će legendarni londonski duo Coldcut, te jedan od trenutačno najtraženijih imena svjetske scene elektronske glazbe, Martyn. Uz glavne goste nastupit će i confusion DJ-i, te Breakalicious kolektiv koji se nakon mnogo godina opet sastaje u originalnoj postavi.

Za vizualizacije će se pobrinuti 4YourEye iz Beča, kojemu će se u live visual jamu pridružiti i sam Matt Black iz Coldcuta, te VJ ~polygon iz Zagreba.

Više informacija o svim događanjima možete naći na http://www.energyunion.eu/hr/node/202 , a uskoro i zaigrati nagradnu igru na stranicama zagrebancija.com za ulaznice u Boogaloo 14. svibnja na legendrane Coldcut i Martyna.

KAKO JE BILO NA ENERGY UNION PARTIJU U MUNCHENU POGLEDAJTE U VIDEO ISJEČKU