Foxov hat trick za slavlje nad Jesenicama

Autor: Boris Matijašević 12/14/2009 1:03

Nakon dva uzastopna domaća poraza, hokejaši Medveščaka uspjeli su razveseliti brojne navijače u ledenoj dvorani Doma sportova. U 31. kolu EBEL lige ‘medvjedi’ su pobijedili Jesenice sa visokih 7:2 (1:0, 3:1, 3:1), ostvarivši tako najvišu pobjedu u dosadašnjem dijelu natjecanja.

Iako rezultat sugerira da su se ‘medvjedi’ lako obračunali s gostima iz Jesenica, događaji na ledu baš i nisu bili takvi. Medveščak je poveo u 12. minuti, i to je bio jedini pogodak u prvoj trećini. U drugom dijelu, posebno u njegovoj prvoj polovici, ‘medvjedi’ su opasno živjeli.

Gosti su preuzeli inicijativu i zasluženo izjednačili u 27. minuti. Srećom , samo dvije minute kasnije Oullette pogđa za 2:1. U 36. minuti Powers diže na 3:1, da bi se ključni trenutak utakmice dogodio u posljednjoj minuti druge trećine. Medveščak je imao igrača manje, i Sandrock je strahovitim bendijem izbacio pak iz trećine. Pločica se odbila od ‘betona’ gostujućeg vratara, najbrži je bio Fox i zatresao mrežu. Štajerci su nakon toga ‘pukli’ i posljednja trećina bila je samo odrađivanje posla.

Prvo ime zanimljive i borbene utakmice, u kojoj je ‘zaiskrilo’ u drugoj trećini, kada su malo radile i šake, bez sumje je bio trostruki strijelac Aaron Fox. Uz njega, pogotke za medveščak postigli su Oullette, Powers (prvi profesionalni pogodak) i Smyth.

– Jako nam je važno što smo pobijedili ovu utakmicu. I zbog činjenice da dvaput zaredom nismo slavili na domaćem ledu, kao i zbog toga što tri naredne utakmice igramo u gostima – izjavio je nakon utakmice trener Medveščaka Ted Sator.

Doista, pred ‘medvjedima’ su tri izuzetno teška gostovanja. Prvo u Beču, zatim u Salzburgu te u Ljubljani. Prva slijedeća domaća utakmica na rasporedu je 27. prosinca, a u goste dolazi momčad koju Medveščak ove godine još nije pobijedio, jedini mađarski predstavnik Alba Volan