Europski nogomet u Zagrebu trajao do zime

Palile su se i bengalke

Autor:: Filip Kordić 12/17/2009 22:43

Porazom od Rumunjskog Temišvara Dinamo je po tko zna koji put uništio san o Europskome proljeću. Prije početka utakmice cijeli je grad vjerovao kako je konačno došao trenutak da Dinamo prekine svoje dugogodišnje prokletstvo i konačno prezimi u Europi.

-.-Ivan Radović-.-Na žalost, kao i puno puta do sada pokazalo se da je riječ o nedosanjanom snu. Prije početka utakmice Bad Blue Boysi su pohodili kamenita vrata kako bi Majci Božjoj uputili molitve za pozitivan rezultat u obje utakmice. Nakon upućenih molitva, more Boysa se spustilo niz Mesničku ulicu noseći transparent ‘Purgeri’ te pjevajući navijačke pjesme.

>>>PROČITAJTE: Kumice na placu spremno čekaju da ih smjene BBB-i

Neizostavan element bile su baklje i pirotehnika. Mnogi Boysi u povorci nosili su sunčane naočale koje simboliziraju doček proljeća u Europi. Nakon dolaska u podnožje Dolca krenulo je opskrbljivanje alkoholom u obližnjim dućanima koji je osim podizanja atmosfere poslužio i kako bi ugrijao navijače na minus šest stupnjeva celzijusa. Kada je krenuo uspon na Dolac pokazalo se kako su neki već pretjerali pošto su se po stepenicama uspinjali ‘na sve četiri’.

>>>PROČITAJTE: Boysi će na Dolcu navijati sa sunčanim naočalama

-.-Ivan Radović-.-Desetak minuta prije utakmice Dolac je velikom većinom bio pun. Na placu je bio postavljen veliki video zid ispod kojega su bili transparenti od kojeg se posebno isticao ‘Daj mi samo pobjede’. Odmah po dolasku krenula je pjesma praćena bakljama i velikim brojem zastava. Više od dvije tisuće Boysa od početka je pružalo apsolutnu potporu klubu ne štedeći pritom svoja grla.

Nakon što je Anderlecht došao u vodstvo od 1:0 protiv Ajaxa, na Dolcu nije bilo gotovo nikakve reakcije. Navijači su odmahivali rukom govoreći ‘kako je to zbog kladionica’. Nakon što je Anderlecht poveo 2:0 počela se primjećivati prva nervoza. Prema ekranu su poletjele i prve psovke. Završetak prvoga poluvremena Dinamo – Temišvar sa rezultatom od 0:0 počelo je upućivati na negativan rasplet situacije. Unatoč tome činilo se da to Boyse nimalo ne smeta. Nastavili su navijati jednakom žestinom i žarom kao i na početku utakmice.

Nakon što je u 67 minuti Dinamo primio prvi gol postalo je jasno da od senzacije neće biti ništa. Izjednačavajući gol Dinama ponovno je podigao raspoloženje na Dolcu izazvavši bakljadu koja je gorila takvim žarom da se na momente činilo kako je svanuo dan. Euforija na placu bila je kratkoga vijeka pošto je Temišvar ubrzo opet bio u vodstvu. Nepovoljan rezultat od 3:1 za Anderlecht protiv Ajaxa dodatno je rastrijeznio navijače koji su se nadali Europi.

>>>PROČITAJTE: Navijanje Boysa glasno odjekivalo centrom grada

U zadnjih deset minuta utakmice Dolac se počeo ubrzano prazniti pošto je svima postalo jasno da im je voljeni klub pružio još jedno u nizu razočaranja. Do kraja utakmice ostalo je samo 500-tinjak najvjernijih navijača koji su pjesmom dočekali kraj utakmice. Nakon razočaravajućem raspleta većina navijača se mirno razišla uz tek par manjih incidenata na Dolcu i Trgu.

>>>POGLEDAJTE FOTOGALERIJU