Estradnjaci rade na dokumentarcu o Dini Dvorniku

Autor: Bojana Križić 12/30/2009 8:42

I Nina Badrić će sudjelovati u projektu sina Alke VuiceKada je u 17-oj godini osnovao s bratom grupu ‘Kineski zid’ i objavio prvu funk ploču na području bivše Jugoslavije, Dino je postao uzor mnogim vršnjacima, a na njega su se ugledavali i stariji. I dan danas, glazba našeg kralja funka ne zastarijeva, a njegov je utjecaj na mlade i stare neosporan.

Potvrda tomu je i ideja sina Alke Vuice, Ariana i njegovog prijatelja Frane Prizmića, sina producenta Igora Prizmića, da u čast Dini naprave dokumentarac o njegovu živoru i radu.

– Dino je na našim prostorima začetnik urbanog zvuka. Njegova glazba utjecala je na sve nas i film je najmanje što možemo napraviti u spomen na Kralja – objašnjava nam Arian Vuica kojemu će se na projektu pridružiti mama Alka, ali i Dinini kolege i prijatelji Zlatan Stipišić Gibonni i Nina Badrić.

-.--.-Ella i Dino DvornikPridružit će im se i članovi obitelji Dvornik, udovica Daniela i brat Dean, a ne sumnjamo kako će svoj doprinos dati i kći Ella koja je preuzela očev medijski prostor radeći kao manekenka i model.

Afrika, Ništa kontre splita, Zašto praviš slona od mene, Samo ti i Manijak samo su neki od hitova koji će zaživjeti na ovome dokumentarcu, a nesumljivo da će se tamo naći i hitovi s posthumno izdanog albuma “Pandorina kutija” kao što su Hipnotiziran i singl Sretan Božić, sretna Nova godina snimljen u suradnji s Davorom Gopcem.

Split će prvi pogledati film čija je premijera zakazana za 20. kolovoza, dan kada bi preminuli pjevač napunio 46. godinu, a nakon toga kreće turneja po svim gradovima na području bivše Jugoslavije, s početkom u Zagrebu na godišnjicu njegove smrti, 7. rujna.