DVD Cvetković će dobiti novo navalno vozilo

Prijem predstavnika Vatrogasane zajednice Grada Jastrebarsko kod gradonačelnika Zmajlovića

Autor:: R.I. 5/7/2011 12:17

O novim investicijama u jaskansko vatrogastvo kao i o aktivnostima vatrogsaca tijekom ove godine, razgovaralo se na prijemu predstavnika Vatrogasane zajednice Grada Jastrebarsko kod gradonačelnika Zmajlovića, koji je upriličen uz ovotjedni blagdan sv. Florijana

Gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović, u povodu blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, primio je predstavnike Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog. Zahvaljujući vatrogascima na dobroj suradnji i svemu što čine na spašavanju imovine, ali i ljudskih života, gradonačelnik Zmajlović se osvrnuo na ovotjedni posjet vatrogasaca Dječjem vrtiću, što je kod djece izuzetno dobro primljeno.

– Uz intervencije važna je edukacija i preventiva na čemu Vatrogasna zajednica godinama radi a mi je u tome podržavamo, naglasio je gradonačelnik Zmajlović.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarsko Željko Popović upoznao je gradonačelnika i njegove najbliže suradnike s planovima za ovu godinu i akcijama koje će vatrogasna društva provesti u mjesecu zaštite od požara. Tako će se do kraja svibnja održati niz vatrogasnih vježbi u gotovo svim mjestima, jer naša je strategija da se ne oslanjamo samo na centralna društva, kao što je DVD Jaska ili Petrovina, već sva društva koja djeluju na području našeg Grada, rekao je ovom prilikom Popović.

Na prijemu u Uredu gradonačelnika govorilo se i o velikoj ovogodišnjoj investiciji u vatrogastvo našeg Grada – nabavci navalnog vozila za DVD Cvetković. Pored Grada Jastrebarskog te Gradske i Županijske Vatrogasne zajednice u financiranju nabave ovog vozila sudjeluje i DVD Cvetković.