Dugo Selo dobilo zgradu Centara za socijalnu skrb

Autor:: Nenad Haleuš Mali 12/7/2009 14:11

Centar za socijalnu skrb Dugo Selu danas je službeno uselio u novi prostor koji se nalazi u obnovljenoj županijskoj zgradi bivšeg laboratorija Doma zdravlja Dugo Selo. Ravnateljica Centra Marica Belaić, istaknula je zadovoljstvo, preseljenjem jer je, kako se čulo, dvanaest zaposlenica Centra do sada radilo u skučenom prostoru veličine sedamdeset kvadratnih metara smještenom u potkrovlju zgrade gradske uprave.

-.-Nenad Haleuš Mali -.--Prostor je bio neadekvatan i nedostupan invalidnim osobama- dodala je Belaić, te istaknula da je novu prostor koji je ustupila Zagrebačka županija uz pomoć Grada Dugog Sela, a uredilo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi kreditom dobivenim od Svjetske banke, veličine četiristo kvadratnih metara, suvremeno opremljen, te prilagođen kretanju invalidnih osoba.

-Cijeli postupak obnove prostora trajao je tri i po godine, a u njegovo uređenje i nabavku opreme uloženo je preko tri milijuna kuna. Centar za socijalnu skrb Dugo Selo pokriva korisnike s područja Grada Dugog Sela, te općina Brckovljani i Rugvica, odnosno čak 40 000 stanovnika – zaključila je Belaić.


Sam čin rezanja vrpce zajednički su obavili ravnateljica Belaić, državna tajnica u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi Dorica Nikolić, dožupan Zagrebačke županije Rudolf Vujević i gradonačelnik Dugog Sela Vlado Kruhak. Blagoslov Centra obavio je župnik župe sv. Martina Dugo Selo vlč. Slavko Kresonja.
Uz brojne uzvanike otvorenju su nazočili i predstavnik Svjetske banke Ivan Drabek i predsjednica Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida Mirjana Dobranović koja je pohvalila prilagođenost prostora invalidnim osobama.