Dodjela ugovora za obnovu od potresa općinama Orle i Kravarsko

Razorni potres, koji je zadesio zagrebačko područje prije 2 godine, sada su već mnogi pospremili u ladice sjećanja. No, u nekim područjima naše županije odlučno stoje podsjetnici, jedan od kojih je crkva Sv. Antuna Padovanskog u Bukevju koja je konačno dočekala početak svoje obnove.

Načelnik općine Orle Ervin Vujica zahvalio se Zagrebačkoj županiji na pomoći u obnovi crkve od velikog značaja za općinu jer, kako kaže, općina sama to vjerojatno nikada ne bi mogla financirati.

Općina Orle jedna je od općina koje se mogu smatrati sretnicima bez velike štete od potresa.

Ova prilika iskorištena je za potpisivanje ugovora ne samo za općinu Orle već i općinu Kravarsko koja je nažalost pretrpila veću štetu.

Kao predstavnik županije došao je zamjenik župana Damir Tomljenović koji je istaknuo neumoran rad na obnovi objekata oštećenim u potresu.

Iz sredstava koje je osigurala županija, odnosno, država osim same gradnje financira se i projektna dokumentacija potrebna za početak izgradnje ili obnove.

Načelnici i župnici nisu mogli sakriti svoje oduševljenje podrškom županije koja će biti usmjerena na dijelove općine ključne zajednici.

ČLANAK NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM.