Dani vina ovog vikenda u Jastrebarskom

Spajajući prošlost i sadašnjost jaskanskog kraja, Dani vina
najznačajnija su lokalna manifestacija kojom se ponose Jaskanci, ali i
sami vinari.

Baš poput grožđa, Dani vina su sazrijevali svih ovih godina, prolazeći različite faze, da bi se nakon punih 30 godina polako vraćali svome izvornom obliku. Stopljeni s veličanstvenom prirodom jaskanskog kraja, proslavit će se kraj berbe kao najznačajnijeg dijela godine u
vinogradu, a vrijedni vinari predstavit će rezultate svoga rada.

Kroz tri dana i to od 29. rujna do 1. listopada, u perivoju dvorca Erdödy u Jastrebarskom, održavaju se Dani vina, organizirane su brojne radionice, edukacije i degustacija na kojima će se o vrhunskim vinima s Plešivice slušati od ponajboljih stručnjaka.

Na Danima vina ove će godine sudjelovati 14 vinara i to Josip Braje, Robert Braje, Krešimir Ivančić, Željko Gregorić, Vinarija Jagunić, Franjo Kolarić, Podrum Mladina, Stjepan Sirovica, Siniša Šoškić, Tomac & Bajda, Dobra berba, RJ Winery, Vinarija Šember i Vinarija Kurtalj.

Za glazbeni su program zaduženi Neno Belan & Fiumens koji će publiku zabaviti u petak, 29. rujna, Matija Cvek & The Funkensteins  koji će nastupiti u subotu, 30. rujna i Gazde čiji je nastup rezerviran za  nedjelju, 1. listopada.

 

ČLANAK PROIZVEDEN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM