Dan Zagrebačke županije

Zagrebačka županija se ubraja u naše najveće županije i jedan je od važnih ekonomskih pokretača razvoja cijele Hrvatske.

Održana je svečana sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije povodom obilježavanja Dana županije. Sjednici su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Hrvatske, akademik Željko Reiner, saborski zastupnici s područja Zagrebačke županije, župani susjednih županija, veleposlanici te mnogi drugi uzvanici.

Zagrebačka županija se ubraja u naše najveće županije i jedan je od važnih ekonomskih pokretača razvoja cijele Hrvatske.

Zamjenik župana Zagrebačke županije također je naglasio kako je Zagrebačka županija usprkos dvije izazovne godine i dalje jedna od gospodarski najstabilnijih županija u Republici Hrvatskoj.

Nazočne je pozdravio i političar i akademik Željko Reiner te istaknuo kako su najveća vrijednost Zagrebačke županije ljudi koji su kroz povijest itekako znali iskoristiti svoje komparativne prednosti.

Ova je prigoda trenutak, da se sjetimo naše bogate prošlosti, ali i da realno sagledamo našu sadašnjost i zacrtamo nove ciljeve i planove za budućnost koju i kakvu želimo živjeti, istaknuo je akademik Reiner.

Zagrebačka županija je primjer ulaganja u mlade, istaknuo je potredsjednik Županijske skupštine, te nadodao kako u ZŽ svake godine nikne nekoliko škola i dvorana, a uz pomoć Vlade i europskih sredstava će postati još bolji i kvalitetniji.

  • ČLANAK JE NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM