Dan planeta Zemlje: Djeca uz igru upoznala uređaj za pročišćavanje voda

Mališani su mogli učiti jedriti na suhom, stvarati najduži grafit te vidjeti kako izgleda prljava voda koja dolazi na pročistač te čistu koja potom odlazi u Savu

Na Centralnom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba održan je najveći 12. Dan planeta Zemlje u Republici Hrvatskoj.

– Okupili smo preko 600-tinjak djece koja su sudjelovala u edukativnim i kreativnim te sportskim radionicama te obilasku pročistača otpadnih voda – ističe glasnogovornica ZOV-a Astrid Werbolle.

Proglašeni su i najbolji učenički radovi, koji ostaju u postavu na uređaju tijekom cijele godine, a dronom je snimljena i milenijsku fotografiju, kap vode, kao simbol važnosti očuvanja čistih rijeka i mora.

– Proglašena je i Ambasadorica ekologija, Lana Klingor Mihić koja je posadila maslinu te proširila eko voćnjak u sklopu uređaja – dodaje Werbolle.

Djecu je zabavljala pjevačica Pamela Ramljak, dok su u nastavku programa djeca mogla učiti jedriti na suhom, stvarati najduži grafit te vidjeti kako izgleda prljava voda koja dolazi na pročistač te čistu koja potom odlazi u Savu.