Ciboni više ne trebaju predsjednici političari

Darinko Kosor

Autor: Sarah Srdar 7/8/2014 19:34

Nakon što je prošloga tjedna predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor javno iznio pitanja o poslovanju košarkaškog kluba Cibona, koja je ujedno postavio i DORH-u, nije dugo trebalo čekati da i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić povuče potez. Tako je Kosoru ponudio vođenje Cibone, ali predsjednik Gradske skupštine smatra da u sportu nema mjesta politici.

– Svoj plan sam jasno iznio, s brojkama i rokovima. Ipak treba naglasiti da nema spasa Ciboni ako gradonačelnik i Gradska skupština Grada Zagreba ne podrže taj plan, prvenstveno ako ga ne podrži gradonačelnik – kaže Darinko Kosor.

Što se tiče budućeg predsjednika KK Cibona, on bi trebao biti predstavnik privatnih investitora koji će u klub uložiti svoj novac, smatra Kosor i dodaje:

– Za koordinaciju realizacije plana te za dovođenje privatnih investitora spreman sam se i osobno angažirati, naravno, u suradnji s gradonačelnikom. Ciboni više ne trebaju predsjednici političari, ali Grad Zagreb i Gradska skupština moraju naći rješenje za spas Cibone.