Cedevita i Zagreb u borbi za najprestižniji trofej

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš 5/28/2011 13:21

Finale kakvo smo samo poželjet mogli. Cedevita protiv Zagreba. Dvije najbolje momčadi ove sezone po mnogočemu će se naći u najbitnijem ‘ratu’ ove godine kad je u pitanju hrvatska klupska košarka. Ulog je ogroman – Euroliga. Tko pobjedi u ovoj seriji sljedeće godine će senaći u eliti europske košarke.

– Hvala Bogu da smo se plasirali u finale nakon što smo godinama pokušavali i nismo uspjevali. Evo, sad je došao taj dan i mi ćemo dati sve od sebe da osvojimo titulu i plasiramo se u Euroligu sljedeće godine – na početku razgovora rekao nam je Krunoslav Simon, jedan od pokretača svih akcija Zagreba.

Momčadi su kvalitativno podjednake

-.-Ronald Gorsic / CROPIX-.-Zagreb i Cedevita ove su se sezone ‘ganjali’ u svim natjecanjima, krenuvši od NLB lige pa sve do prvenstva Hrvatske gdje su se borili cijelo vrijeme za startni broj jedan i prednost domaćeg terena.

– Mislim da su naše dvije momčadi kvalitetom podjednake. Mi imamo svojih prednosti i nedostataka, oni imaju svojih prednosti i nedostataka. Sve u svemu finale će biti i više nego zanimljivo i uzbudljivo – govori nam Simon.

Iz Cedevitinog tabora govore slično. Da su ove dvije momčadi veoma izjednačene i da su se zasluženo našle u finalu jer cijelu sezonu pokazuju najbolju košarku.

– Nema se tu što previše reći. Prvo finale i za Zagreb i za Cedevitu. Piše se povijest jer će neka nova momčad osvojiti prvenstvo što mislim da je dobro za našu košarku. Momčadi su izjednačene što se pokazalo i kroz sezonu jer smo pobjeđivali i mi njih i oni nas. Sad je pitanje hoće li im Renfroe i Kasun igrati u prvim utakmicama jer to su veoma dva bitna igrača za momčad Zagreba – kazao nam je igrač Cedevite Damjan Rudež koji je naglasio jednu stvar:

– Zagreb je imao više vremena za odmor. Mi smo igrali tri utakmice, oni dvije. Međutim, ni to nužno ne mora biti prednost, ali sigurno su odmorniji od nas.

Prednost Cedevite definitivno je što će tri eventualne utakmice igrati na svom parketu u Sutinskom vrelima, ali Zagreb će svoje utakmice igrati u Trnskom. Naime, Mravi su mogli birati između dvorane Dražen Petrović i Trnskog i logično su izabrali dvoranu u Novom Zagrebu.

Euroliga kao nagrada

– Smatram da je naša velika prednost što ćemo igrati u Trnskom, a ne u Draženovu domu. Mi smo navikli na našu ‘majčinsku’ dvoranu i tamo se osjećamo najbolje, a i atmosfera u njoj je bolja. Jednostavno, to je naša dvorana – govori simon i dodaje:

-.-KK Zagreb-.-– Nadam se da ćemo se od Trnskog oprostiti s peharom.

Euroliga je nagrada za konačnog pobjednika. Igranje s ‘velikim dečkima’ po prvi put otkad postoje ova dva kluba je velika stvar i veliko priznanje za rad.

– To je najveća stvar ovog finala. Osim što si prvak ideš i u Euroligu. Svi ćemo se boriti i dati sve od sebe da dođemo do tog, to je naš san – kazuje Rudež.

– Svaki igrač želi zaigrati u najelitnijem košarkaškom razredu, a nadam se i vjerujem da ćemo to biti mi – zaključuje Simon.

Utakmica je na rasporedu u subotu u 18.45. Termin nije najbolji jer istu večer se igra finale Lige prvaka, ali ne sumnjamo da će dvorana biti puna. Košarka se ponovno vratila u Hrvatsku.