Čarolija Adventa u Zagrebu kuca na vrata – čak deset novih lokacija!

Autor: Dijana Katalinić 11/4/2016 13:16

Tek nešto više od dvadesetak dana dijeli nas od još jedne adventske čarolije. Uz već dobro poznate programe, Turistička zajednica grada Zagreba ove nam je godine pripremila i neke nove. 

Sva raskoš Adventa ove godine neće zaobići niti Gornji Grad čime će nepravda prema tom dijelu metropole, napokon biti ispravljena.

Advent na Gornjem gradu uključuje Dvorišta – adventsko izdanje, Advent na Vranicanijevoj livadi, Advent u Galeriji Klovićevi dvori i Advent na Štrosu. 

Također ove godine adventska događanja dolaze i u Novi Zagreb gdje će nas dočekati: Novi Advent i Ledena bajka Djeda Mraza. 

Noviteti su svakako i Modni advent, Kod Rudolfa, Advent u Design Districtu, Advent u Tunelu; a tu su i tradicionalni programi poput Živih božićnih jaslica, Artomata, S božićnih balkona Zagrebu, prigodnih programa u MUO, HNK i Etnografskom muzeju i Advent i Nova godina na Trgu bana Jelačića.

Najbolji Advent u Europi počinje u subotu 26. studenog i trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima, do 8. siječnja 2017. godine. Uz svečano otvorenje Adventa na Zrinjevcu paljenjem ukrasnih lampica, otvorit će se i Advent na Europskom trgu, Ledeni park na Tomislvacu, Fuliranje, zagrebačka božićna bajka i dr. 

Advent u Zagrebu najvažnije je događanje u našem glavnom gradu, a u zadnje dvije godine bilježi porast posjetitelja od gotovo 50 posto. Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba iz 2013. prema kojima je zabilježeno 45.393 dolazaka i 82.284 noćenja, dok je prošle godine u prosincu ostvareno 70.550 dolazaka i 123.734 noćenja. 

Osim toga zagrebački advent dobitnik je i nagrade za najbolje turističko događanje na Danima hrvatskog turizma, dok će prilliku za obraniti titulu najbolje europske destinacije imati i ove godine, od 2. do 12 prosinca. 

Stoga, neka čarolija započne!